- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњанова упоредила притвор Дурова и Асанжа: Сценаристи су се скроз улењили

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
Маргарита Симоњан, главни уредник агенције „Русија севодња“, чији Спутњик део, пронашла је заједничку црту између привођења оснивача Телеграма Павла Дурова у Француској и хапшења оснивача „Викиликса“ Џулијана Асанжа. Како каже, сценаристи су се потпуно улењили.

„Од Асанжа су направили насилника, а од Дурова – мучитеља деце. Наравно, нипошто не поистовећујем правог трагача за истином Асанжа са лицемерним Дуровом (он нас је блокирао у Европи, како му је речено, међу првима је потрчао када је реч у блокирању)“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Симоњанова је навела да је „ипак забавно то гледати", као и да је нарочито смешан хор медија који су коначно добили приручник за рад.

Маск: Могућ амерички траг у хапшењу Дурова

О „Случају Дуров“ говорио је и амерички бизнисмен Илон Маск. Како је рекао, забринут је због могућег присуства америчког трага у привођењу оснивача Телеграма.
Алармантна могућност“, прокоментарисао је на друштвеним мрежама интервју бившег сарадника Стејт департмента Мајка Бенца са америчким новинаром Такером Карлсоном.
На том видео снимку сам Карлсон је навео да француске власти не могу да приведу Дурова без одобрења администрације америчког председника Џозефа Бајдена.
Подсетимо, француско тужилаштво је у среду увече саопштило да је оснивач Телеграма Павле Дуров стављен под судски надзор и мора да положи кауцију у износу од пет милиона евра, након чега је саопштено да је Дуров ослобођен и да је у приватном аутомобилу напустио зграду суда у Паризу.
Основатель социальной сети Вконтакте Павел Дуров в Москве - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2024
РУСИЈА
Први снимак изласка Дурова из притвора; Адвокат: Телеграм поштује европске законе /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала