- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Проширили листу: Позив да се Ален Исламовић прогласи непожељном особом у Хрватској

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлен Исламовић
Ален Исламовић  - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
Пратите нас
Легендарна југословенска група "Бијело дугме" одржала је синоћ концерт у Сплиту, међутим због песме коју је Ален Исламовић отпевао Удружење хрватских ветерана, учесника ратова 90-их година, поднело је кривичну пријаву против организатора концерта, као и да се певач прогласи непожељном особом у Хрватској.
Повод за овај захтев било је то што се током извођења песме "Пљуни и запјевај моја Југославијо" на видео-биму појавила југословенска застава.
Удружење загребачки драговољци "бранитељи Вуковара", десничарска и националистицка организација, како пишу хрватски медији, предала је захтев да се Ален Исламовић прогласи непожељном особом у Хрватској, а предали су и пријаву Државном тужилаштву Републике Хрватске против организатора и одговорних особа за концерт групе "Бијело дугме."
Удружење ветерана наводи да је пријаву поднело због "промовисања комунистичке идеологије и њених симбола" бивше Југославије, пренео је портал Дневник.хр.
Истиче се да се тражи покретање истраге и кажњавање свих одговорних због појављивања комунистичког симбола - црвене звезде петокраке и његове "безочне промоције" на синоћњем концерту Бијелог дугмета у Сплиту.
Насловна страна албума ,,Заједно смо јачи групе Јандрино јато - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
СРБИЈА
Хрватску тресе страшна криза идентитета: Кад чују крајишке ноте хапсили би све Србе до краља Петра
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала