- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Црни дани за „Фолксваген“: Немачка се суочава с проблемом на који је упозорио и Путин

© Sputnik / Сергеј Кузњецов / Уђи у базу фотографијаПредузеће Volkswagen-а у Дрездену
Предузеће Volkswagen-а у Дрездену - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
Пратите нас
Концерн "Фолксваген" планира да затвори фабрике у Немачкој први пут за 87 година постојања, пише Блумберг. Генерални директор Оливер Блуме истиче да Немачка каска по питању конкурентности.
Како се наводи, компанија би могла да затвори најмање две фабрике у Немачкој - за производњу аутомобила и компоненти, а у циљу штедње, размишља се и о раскиду споразума са синдикатима који је потписан до 2029. године.
Аутомобилска индустрија је једна од најважнијих за немачку привреду, па ће такав корак у великој мери погодити рејтинг партије актуелног канцелара Олафа Шолца.
У прес служби немачке владе за Спутњик су рекли да се аутомобилска индустрија Немачке суочава са озбиљним изазовима и да су јој потребне мере за јачање конкурентности.

„Немачка аутомобилска индустрија значи – најуспешнији у свету производи и иновације. Она је једна од главних тачки ослонаца раста и напретка у Немачкој. Истовремено, у току је период транзиције у корист електричних аутомобила. То такође захтева адаптацију традиционалних структура и усвајање мера за јачање конкурентности“, навели су у немачкој влади на питање Спутњика да ли су узели у обзир изјаве из врха немачког концерна.

Такође су додали да немачка влада чини све што је у њеној моћи да се постигне решење у дискусији између ЕУ и Кине о царинама на електричне аутомобиле.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону рекао да течни прродни гас који сада набавља Немачка три пута скупљи од руског гаса и да то утиче на њену конкурентност и привреду.
Како је рекао, данашње немачко руководство не руководи се својим националним интересима, него интересима колективног Запада.
Флаги на здании Бундестага в Берлине, Германия - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2024
СВЕТ
Мрачне прогнозе са Запада: Немачка ускоро губи статус суперсиле
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала