- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Могу да плове, али не и да баце сидро: Данска забрањује улазак у луке за 27 руских бродова

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРуски и кинески ратни бродови на заједничким војним вежбама "Морска сарадња 2021" на Јапанском мору
Руски и кинески ратни бродови на заједничким војним вежбама Морска сарадња 2021 на Јапанском мору - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
Пратите нас
Данска је забранила приступ својим лукама за 27 руских бродова, који се налазе под санкцијама Европске уније, преноси лист „Данвоч“, позивајући се на интерно обавештење пилотске службе земље „ДанПилот“.
„Забрањено је омогућавање директног или индиректног приступа лукама, сидриштима, као и пружање услуга као што су бункерисање и допуна залиха и остало, следећим бродовима“, наводи се у писму ресора у које је лист имао увид.
Према подацима „ДанПилот“, бродовима на које се односе европске санкције, већ не дозвољавају да пристану у луци града Скаген на северу Данске. Лист истиче да је бродовима као и пре дозвољена пловидба данским територијалним водама, али им је забрањено да се усидре.
Раније, крајем јуна у објављеној изјави Савета ЕУ наглашено је да је у оквиру новог 14. пакета санкција против Русије, ЕУ увела санкције „флоти у сенци“ Руске Федерације која укључује 27 пловила.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала