- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров упозорио Америку: Не играјте се нашим црвеним линијама

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе врло добро знају куда пролазе црвене линије Русије и са њима се не треба шалити, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, коментаришући писања медија о плановима САД да Украјини испоруче крстареће ракете за ловце Ф-16.
„Ништа ме не би изненадило. Американци су већ прешли границу коју су сами себи одредили. Зеленски то, наравно, види и то користи. Али они треба да схвате да се не треба шалити са нашим црвеним линијама. Они добро знају куда оне пролазе“, рекао је Лавров.
Такође је додао да САД почињу да губе осећај за међусобно обуздавање са Русијом и мисле да их нико неће дирати, што је опасно.

„Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби је говорио да треба опрезно приступати повећању подршке Украјини како не би изазвали трећи светски рат јер ће Европа бити на удару. Дакле, они су убеђени да њих нико неће дирати. То руши све принципе на којима су изграђени совјетско-амерички договори о стратешкој стабилности, а који су поново потврђени са Русијом. Из неког разлога они почињу да губе осећај за међусобно обуздавање. То је опасно“, закључио је Лавров.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да Запад не жели да избегне ескалацију са Русијом. Како је рекао, украјински захтеви упућени Западу који се односе на дозволу коришћења ракета „сторм шедоу“ за нападе на Москву и Санкт Петербург представљају уцену. Он је упозорио да западне земље се траже ђавола и играју ватром када разговарају о могућности да се Украјини да зелено светло да користи ракете дугог домета за гађање руске територије.
Председник Русије Владимир Путин упозорио је претходно да би Москва могла реципрочно да одговори на испоруке оружја дугог домета Украјини. Пребацивање високопрецизног далекометног наоружања у Кијев је пут ка веома озбиљним проблемима, нагласио је руски лидер.
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
РУСИЈА
Пентагон примио к знању поруку Лаврова: „Не желимо рат са Русијом“
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала