- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Премијер Грузије: Опозиција нема ресурсе да организује револуцију

© Courtesy of Irakli Kobakhidze Премијер Грузије Иракли Кобахидзе
Премијер Грузије Иракли Кобахидзе - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Опозиција у Грузији нема довољну подршку да организује револуцију у земљи после парламентарних избора 26. октобра, изјавио je грузијски премијер Иракли Кобахидзе за телевизију „Имеди“.
„(Опозиција) ће учинити све како би на неки начин покушала да смени власт против воље народа, али за то нема никакве ресурсе. Народ је на страни Грузијског сна, власт је јача и чвршћа него икад, безбедносни органи су јачи и чвршћи него икад. Када те народ не подржава, а држава и органи реда су јаки, очигледно је да у таквим условима неће бити подршке народа, без које нећеш организовати никакву револуцију“, рекао је шеф владе.
Он је истакао да ће опозиција покушати да организује „радикализацију избора“. Такви ризици постоје, али земља има све ресурсе да спречи такав сценарио, додао је Кобахидзе.
Према његовим речима, Грузија мора да се ослободи опозиције повезане са бившом владајућом партијом Уједињени национални покрет, коју је основао бивши председник Михаил Сакашвили, као што су то урадили у Немачкој после 1945. године са представницима партије Адолфа Хитлера.
„Да је у немачкој политици после 1945. године остала Хитлерова партија, такође би добила око 15-20 одсто. Дакле, као што су се Немци својевремено лако и грубо ослободили те несреће, тако и ми морамо да ослободимо нашу земљу од колективног националног покрета“, истакао је Кобахидзе и додао да ако се Сакашвилијева партија врати на власт, онда ће нестати и европска перспектива Грузије.
Он је додао да председница Грузије Саломе Зурабишвили недвосмислено неће признати резултате парламентарних избора и сматраће их нелегитимним.
„То је загарантовани сценарио. Одмах могу да вас уверим да ће она (Зурабишвили) то рећи“, рекао је Кобахидзе, истичући да ће председница тиме испунити налог опозиционих партија.
Парламентарни избори у Грузији биће одржани 26. октобра. То ће бити први избори са електронским гласачким кутијама, које ће бити постављене на 74 одсто бирачких места, чиме ће бити обухваћено скоро 90 одсто бирача. Осим уређаја који броје гласове са гласачких листића, за верификацију бирача користиће се и технологија.
Протести у Грузији - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2024
РУСИЈА
Русија упозорава: САД спремају обојену револуцију у Грузији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала