- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Тектонске промене у влади Украјине: Шеф дипломатије поднео оставку

Министр иностранных дел Украины Дмитрий Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
Пратите нас
Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба поднео је оставку, саопштио је председник Врховне раде Руслан Стефанчук.

„Врховна рада Украјине примила је од министра спољних послова Украјине Кулебе Д.И захтев о оставци", написао је он на друштвеним мрежама.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да могућа оставка Кулебе ни на који начин неће утицати на изгледе преговарачког процеса.
„Не, то неће имати никаквог утицаја. То нема везе са перспективама преговарачког процеса“, казао је Песков.
Званична представница Министарства спољних послова Русије, прокоментарисала је оставку Кулебе речима: "Јесен је време када лишће пада, и гране остају голе".
Владимир Зеленски је у свом вечерњем обраћању покушао да објасни кадровске промене у влади земље. Он тврди да ће „јесен бити изузетно важна за Украјину“, због чега је било неопходно појачати одређене области у влади. Зеленски је додао да ће до промена доћи и у председничкој администрацији.
Зеленски је јуче сменио заменика шефа Кабинета Ростислава Шурму. Нешто касније, заменица премијера Украјине и министарка за реинтеграцију привремено окупираних територија Ирина Верешчук саопштила је да подноси оставку. Потпредседница Владе за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина поднела је оставку, а према писању медија, она би могла да преузме функцију министра правде.
Министар стратешке индустрије Украјине Александар Камишин, министар правде Денис Маљусик, министар заштите животне средине и природних ресурса Руслан Стрилц и шеф Фонда државне имовине Виталиј Коваљ такође су данас поднели оставке.
Хаубица Д-30 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинска војска признала: На десетине погинулих и стотине рањених у Полтави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала