Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Члан Председништва Српске листе после саслушања: Ово је притисак пред изборе на КиМ

© Sputnik / Лола ЂорђевићИгор Симић
Игор Симић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Члан Председништва Српске листе Игор Симић изјавио је да је на саслушању у полицији рекао да ништа није урадио незаконито, нити чинио било шта против било кога, те навео да су позиви за саслушање који су упућени Србима након упада такозване косовске полиције у српске институције на северу вид притиска уочи избора на Косову и Метохији.
"Рекли смо да ћемо се одазвати позиву и сви смо се одазвали. Ми немамо разлога да то не урадимо, јер смо апсолутно сигурни да нисмо урадили ништа против било кога. Ја сам поносан што сам део ПИО фонда и што сам помагао грађанима да остваре право на пензију. У том смислу, сматрам да сам чинио добро дело, а не да сам учинио било шта противзаконито или уперено против било кога", рекао је Симић новинарима.
То је, истиче, једина истина коју је рекао и данас током испитивања, као што је увек спреман да је понови.
"Убеђен сам да је ово најдиректније повезано са нашим политичким позицијама унутар Српске листе и један вид притиска, посебно ако се узме у озбир чињеница да се приближавамо редовним парламентарним изборима на Косову", нагласио је Симић, преноси Косово онлајн.
На питање новинара да ли су му у полицији рекли какав би могао да буде ток догађаја у овом случају, одговорио је одрично.
"Апсолутно нису, али сам ја рекао да сам доступан и да ћу се увек одазвати позиву, јер сам потпуно сигуран да нисам урадио ништа противзаконито, већ да сам часно обављао своју дужност. На њима је да раде свој посао, ја сам ту и увек ћу се одазвати позиву", рекао је Симић, који се у полицијској станици појавио око 16 сати у пратњи адвоката Милоша Делевића.
Раније данас саслушан је и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац, а јуче у полицијској станици у Северној Митровици саслушан је и бивши председник општине Северна Митровица Милан Радојевић.
Зграда суда у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
СРБИЈА
Председник Привремених општинских органа Косовске Митровице саслушан у полицији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала