- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови покушај ЕУ да понизи Србију: Одустаните од Русије! Претњом се огласио и фамозни Михаел Рот

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Европска унија позива Србију да одустане од јачања односа са Русијом, пошто је то наводно у супротности са њеним обавезама као кандидата за придруживање ЕУ, изјавио је портпарол Европске комисије Петер Стано.
„Сви знају шта подразумева процес придруживања Европској унији. То сигурно не подразумева одржавање уобичајених односа са Русијом. Очекујемо да ће се Србија уздржати од проширења контаката са Русијом, као и да ће сви чланови Владе Србије поштовати обавезе које је Србија преузела на себе добровољно у оквиру процеса уласка у ЕУ, укључујући придруживање одлукама и поступцима ЕУ у спољној политици“, рекао је Стано, коментаришући резултате састанка руског председника Владимира Путина и потпредседника Владе Србије Александра Вулина на маргинама Источног економског форума.
Вулин је том приликом рекао да Србија никада неће увести санкције Русији и неће постати део антируске хистерије.

Притисак и из Немачке

Председник Одбора за спољне послове немачког Бундестага Михаел Рот огласио се поводом изјава Александра Вулина током састанка са председником Русије Владимиром Путином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку и с тим у вези упутио поруку председнику Србије Александру Вучићу.
„Господине председниче Александре Вучићу, ако је ово званичан став Владе Србије, разговори о чланству у ЕУ постају све бесмисленији. Пријатељство са ратним злочинцима и демонтирање демократије може довести до Кремља, али дефинитивно не до ЕУ“, додао је Рот на друштвеним мрежама, уз подељен снимак са састанка Вулина и Путина.
Владимир Путин и Александар Вулин у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2024
РУСИЈА
Путин рекао Вулину: Чекамо Вучића на форуму БРИКС; Стигла и лична порука председника Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала