- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Желе да се реше непријатне истине“: Руски амбасадор о новим санкцијама САД против Спутњика и РТ

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда међународне новинске агенције "Русија севодња" у Москви
Зграда међународне новинске агенције Русија севодња у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
Пратите нас
Русија се никада није мешала у унутрашња питања Сједињених Америчких Држава и увек је поштовала избор Американаца, а новим санкцијама против руских медија демократска администрација покушава да пребаци одговорност за своје неуспехе, изјавила је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Задатак је јасан – очистити медијски простор од непријатне истине. Згушњавати атмосферу русофобије приписивањем сопственог неуспеха спољном фактору. Овога пута као мета је одабрана медијска група ‘Русија севодња’ и њене подружнице“, рекао је Антонов у саопштењу.

Према њеним речима, администрација је извела још један напад против Руске Федерације.
Потврђена је русофобична политика која ће тешко бити промењена у будућности, истакао је амбасадор.

„Осећај је такав да демократе већ сада желе да пребаце део кривице за своје промашаје током електронске борбе на Русију. Како би оправдале своје поступке користе лажи, теже да дискредитују руске медије које представљају мали комад праве истине о правој америчкој политици“, додао је он.

Антонов је нагласио да званичници дају додатни импулс агресивној фази „лова на вештице“ против другачијег мишљења. Он је додао да су претходни примери овог непромишљеног курса недавни напади ФБИ на резиденцију америчких политиколога Дмитрија Сајмса и Скота Ритера, као и данашњи претреси у становима Руса који раде у Сједињеним Државама.
Дипломата је подвукао да је Русија увек поштовала и увек ће поштовати избор америчког народа ма какав он био.
„Категорички одбацујемо све лажне оптужбе на рачун руских медијских структура и захтевамо укидање административних огрнаичења на рад наших новинара у Америци“, поручио је Антонов.
Претходно, Сједињене Америчке Државе увеле су санкције медијској групи „Русија севодња“, „РИА Новости“, РТ, Спутњик, Раптли. Нове санкције тичу се и главног уредника медијске групе „Русија севодња“ и РТ Маргарите Симоњан и бројних топ-менаџера овог ТВ канала.
Као разлог за увођење санкција истиче се наводни "непријатељски утицај на председничке изборе у Америци".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала