- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роналдових 900!

© AP Photo / Darko BandicКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
Пратите нас
Кристијано Роналдо рекао је да са 900 голова још није завршио посао и да му је циљ да током каријере постигне 1.000 погодака.
Роналдо је синоћ постигао други гол у победи Португалије против Хрватске 2:1 у Лисабону у Лиги нација и дошао до 900. гола у каријери.
"Желим да постигнем 1.000 голова. Ако не буде било повреда, то је за мене најважнија ствар, желим то. Постоје видео снимци свих голова које сам постигао", рекао је 39-годишњи Роналдо.
Роналдо је емотивно доживео 900. гол, пао је на колена поред корнер заставице и расплакао се.
То је био његов 131. гол за Португалију, а на клупском нивоу био је стрелац за Спортинг, Манчестер јунајтед, Реал Мадрид, Јувентус и Ал Наср, за који сада игра.
За Спортинг из Лисабона постигао је пет голова у 31 утакмици, а за Јунајтед је имао 118 голова у 293 утакмице у првом мандату, а у другом 27 голова у 54 мечева.
За девет година у Реалу постигао је 450 голова у 438 утакмица, у Јувентусу је у 134 утакмица постигао 101 гол, док је до сада за Ал Наср постигао 68 голова у 74 мечева.
Рекордер је по броју учешћа, голова и асистенција у Лиги шампиона, као и по броју учешћа, голова и асистенција на Европским првенствима. Такође, најбољи је и по броју погодака у међународним репрезентативним такмичењима и броју одиграних утакмица.
После историјског гола Хрватској, по друштвеним мрежама и у насловима медија су његов славни симбол ЦР7 променили су у ЦР900.
"Нови историјски успех: 900 голова у професионалној каријери једне од највећих легенди Реал Мадрида и света фудбала. Честитке, драги и поштовани Кристијано! Реал Мадрид и његови навијачи увек су поносни на тебе", наведено је у саопштењу Реала.
Не постоји централна база података за најбољег голгетера, али Роналдо је водећи по броју голова у званичним утакмицама.
Легенде Бразила Пеле и Ромарио су тврдили да су обојица постигли по 1.000 голова, али када се изузму пријатељске утакмице, они су на бројци од по 700, навео је ББЦ.
Према незваничним подацима, Пеле је постигао 778, а Ромарио 785 голова.
Чувени аргентински фудбалер Лионел Меси, до сада је постигао 867 голова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала