Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Није истина да сам одбио позив на самит БРИКС као што неки пишу

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је рекао да ће видети да ли ће моћи да иде на самит Брикса на позив председника Русије Владимира Путина због унапред заказаних посета и додао да ће одлука о томе бити донета у периоду од 10. до 15. октобра.
„Ја сам рекао видећемо, само сам рекао да постоје унапред заказане посете и после тога сам рекао видећемо. Дакле, одлуку о томе ћемо доносити тамо 10. и 15. октобра. Али нема никакве сумње да је важан позив стигао, као што имамо и раније заказане важне посете“, рекао је Вучић новинарима током обиласка радова на мосту у Малом Зворнику.
Он је тако одговорио на питање новинара како коментарише медијске наводе да је рекао – „њет Путину“.
„Видео сам више наслова, видео сам да су неки рекли да сам нешто одбио, неки су рекли да сам нешто прихватио. И цео дан су лагали и једни и други. Ја сам рекао видећемо“, прецизирао је Вучић.
Он је јуче рекао да је пре десетак дана добио позив председника Русије Владимира Путина да се придружи самиту БРИКС-а који се одржава у периоду од 22. до 24. октобра у Казању.
"Ја не смем због тих људи да вам кажем, али ћете иначе видети о колико је важним раније заказаним посетама реч. Нити желим шта да одбијам, нити желим шта да прихватам, имамо врло тежак распоред", рекао је Вучић и напоменуо да га једни нападају због тога што је нешто тобож одбио, а други због тога што је тобож нешто прихватио.
Он је истакао да је суштина у томе и да се поноси тиме што Србија води независну политику.
"И што нико други неће да ми одређује где ћу, када и како с ким да се виђам. И још једном постављам питање свима који се хвале, ваљда желећи да пребаце Србије то што није сто процентно усаглашена са политиком Брисела или неким другим, а што у ствари ви имате министарство спољних послова? Чему служе у тим земљама министарства спољних послова? Је л то да примите факс или мејл из Брисела, па за то није потребно министарство, за то је потребна једна секретарица", рекао је Вучић.
Нагласио је да Србија води суштински самосталну независну политику и да верује да је то нешто што ће донети резултате у будућности и економски развој.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2024
СРБИЈА
Вучић: Примио сам позив за БРИКС пре десетак дана - у време самита имамо и важне госте у Србији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала