- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњан поручила Западу: Нећете успети да нас ућуткате

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе санкцијама неће успети да ућуткају „Русија севодња“ и телевизије РТ, изјавила је главни уредник медијске групе, чији је Спутњик део, и РТ Маргарита Симоњан за телевизију „Русија 1“.
Она је навела разлоге због којих је Вашингтон увео санкције против руских медија.

„Зашто су то сада урадили? Из два разлога. Као прво, наши пројекти су се показали невероватно успешним, наша публика је озбиљно порасла у поређењу са временом када смо радили без ограничења. Само прошле године наши пројекти на енглеском језику имају скоро 14 милијарди прегледа. То их боли. Те бројке су веће него код наших најближих конкурената – 'Би-Би-Си', 'Си-Ен-Ен'. Поред тога, имају и изборе, а то је код њих разрађен сценарио: чим дођу избори, морају свима брзо да скрену пажњу са Русијом“, објаснила је Симоњан.

Такође је подсетила шта се дешавало пре ове „вриске са друге страна океана“ протекле недеље.
„Ускратили су нам могућност да радимо нормално, као што смо раније радили у земљама које подржавају Украјину, пре свега у САД и Европи. Укинута нам је телевизија, одузете дозволе, новац не може да се пребацује, не сме да се ради. На пример, у Великој Британији су једном нашем сараднику саопштили да, уколико настави да сарађује са нама, затвориће га на седам година због кршења санкционог режима. Они мисле да ће нас тако ућуткати и да ћемо отићи. Ми не можемо да ућутимо и да одемо. Отаџбина нам није дала наређење да се повучемо“, казала је главна уредница.
У тим земљама, укључујући САД, руски медији су почели да раде такорећи „у илегали“, додала је она.
Симоњан је нагласила да су руски медији успели да придобију публику у другим земљама.
„Поред тога што нам је остало, појачано је емитовање у земљама које нам дозвољавају да радимо. То су Латинска Америка, арапски свет. У Африци смо добро напредовали“, истакла је она.
Подсетимо, америчко Министарство финансија је 4. септембра саопштило да се уводе санкције медијској групи „Русија севодња“, али и главној уредници групе и РТ Маргарити Симоњан и читавом низу истакнутих руководилаца.
Руско Министарство спољних послова изучава мере америчких власти и припрема одговор на њих.
Источни економски форум у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
СВЕТ
На ово су многи упозоравали: Слобода медија у Америци коначно је - мртва /видео/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала