- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешићево последње упозорење: „Близу смо да дотакнемо дно као Хрвати“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор Србије и творац сјајних успеха, како са Орловима, тако и са Југославијом, поручио је да је наша земља близу да дотакне дно у кошарци као што је то случај са Хрватском.
Он је у разговору за портал „Индекс.хр“ причао о бројним темама, Николу Јокића је сврстао на чело најбољих кошаркаша које је тренирао, а некада су то били Тони Кукоч и Дејан Бодирога.
Објаснио је Пешић у разговору са Хрватима који је вођен у Загребу да је Србија на добром путу да дотакне дно у кошарци, као што је то увелико случај са Хрватском.
„За све остало немам ни енергије ни времена. Друго, јако сам бритак и знам често да кажем оно што многи не воле да чују. Често сам знао упозоравати људе у Србији да смо на добром путу да достигнемо Хрватску у кошарци. А то значи да смо и ми на добром путу да дотакнемо дно као и ви. Ако се нешто не промени углавама људи који воде српску кошарку и који сносе одговорност, бићемо срећни ако се квалификујемо на европска и светска првенства. Олимпијске игре можемо да заборавимо. То људи не воле да чују, зато није ни чудно да никада до краја нисам био интегрисан у српску кошарку“, рекао је Пешић у опширном интервјуу за Индекс.хр.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
СПОРТ
Крај за Крунићеву у Гвадалахари – Рускиња јој „сервирала кромпир“
Одговорио је Светислав Пешић који је са Србијом освојио бронзу у Паризу, а прошле године сребро на Мундобаскету у Манили, да ли му у Србији и даље не верују.
„Ма јок. Нимало. Знам и зашто је то тако. Гледајте, ја сам рођен у Југославији. У реду, долазим из Србије, али сам се родио у земљи која се тада звала Југославија. У Србији сам мало времена провео. Као младић од 19 година отишао сам у Сарајево и у Босни сам провео велики део живота, затим сам отишао у Немачку. Како кажу у Србији, ја сам тамо нека врста тренера госта. Дођем и одем. Искрено, пуно више волим да ме неко цени и поштује, него да ме воли. То ме не занима. Воле те они који седе по кафанама. Ја водим другачији живот. Бирам људе са којима ћу попити кафу и са којима ћу се дружити“, рекао је Светислав Пешић за „Индекс.хр“.
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
СПОРТ
Повреда Милутинова због које стрепи Звезда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала