- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Бајденов позив Путину не би зауставио украјински сукоб

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
Пратите нас
Позив америчког председника Џозефа Бајдена руском председнику Владимиру Путину не би могао да оконча украјински сукоб, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Не, такав позив никако не би могао да стави тачку на то. Више пута смо говорили да би одустајање САД од политике искоришћавање Украјине као потрошног материјала у покушају да потисне све што је повезано са Руском Федерацијом могло у великој мери да стави тачку на то. Одустајање од такве позиције могло би да стави тачку на многе ствари“, објаснио је портпарол.
Током дебате америчких председничких кандидата, Камале Харис и Доналда Трампа, Трамп је критиковао актуелног председника Бајдена да није звао Путина поводом решавања сукоба у Украјини.
Коментаришући даље дебату Камале Харис и Доналда Трампа, Песков је додао да је она брига америчких бирача, а да Русија има своје бриге и проблеме.
„То је брига америчких бирача, они треба да процењују своје кандидате, а не ми. Ми имамо своје бриге, своја достигнућа и своје проблеме“, рекао је Песков.
Он је приметио и да се Кремљу не свиђа што се председник Русије Владимир Путин користи у унутрашњој политичкој борби у САД.

„Путиново име се користи као једно од оруђа у унутрашњој политичкој борби у Сједињеним Америчким Државама. Нама се то баш не свиђа. И даље се надамо да ће оставити на миру нашег председника“, истакао је портпарол.

Он је додао да САД и даље имају негативан став према Русији, без обзира на партију председничких кандидата.
„Став је сасвим јасан, Сједињене Америчке Државе уопште, без обзира из које су странке, имају негативан, непријатељски став према нашој земљи“, закључио је он.
У уторак су републикански кандидат и бивши председник САД Доналд Трамп и његова ривалка из Демократске партије, потпредседница Камала Харис, одржали прву предизборну дебату. Амерички председнички избори одржаће се 5. новембра.
Дебата кандидата председника САД Доналда Трампа и Камале Харис - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СВЕТ
„Крај Америке“ и „најсмртоноснија војска“: Шта су све рекли Доналд Трамп и Камала Харис
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала