- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Костић о преласку у Фенербахче: „Рад са најбољим и највећим“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Филип Костић
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Српски интернационалац Филип Костић врло директно је причао о разлозима преласка из Јувентуса у Фенербахче, означивши Душана Тадића и Жозеа Муриња као два кључна разлога.
Нови тренер торинске „старе даме“ Тијаго Мота није рачунао на услуге брзоногог Крагујевчанина који је на крају изабрао да му наредна станица у каријери буде Истанбул.
Према његовим речима, била је то изузетно лака одлука која је са собом носила више разлога.
„Од првог дана желео сам у Фенербахче. Чињеница да су Душан Тадић и Жозе Мурињо у том клубу су највећи разлози. Тадић је један од мојих најбољих и највећих пријатеља. Доста времена смо проводили заједно у нациналном тиму, тако да сам срећан што ћемо заједно сарађивати у Фенербахчеу“, изјавио је Костић и додао:
„Рад са Мурињом представља велико задовољство јер је реч о једном од најбољих тренера планете. Верујем да заједно можемо да освојимо доста тога. Сигурно је да ћу дати све од себе“, закључио је Костић.
Костић је из Јувентуса стигао на позајмицу у Фенер до краја сезоне, а турски гигант има могућност прече куповине.
Оно што је тренутно највећа енигма око Филипа Костића јесте његов репрезентативни статус јер га није било на септембарском окупљању. Последи меч за Србију одиграо је на Европском првенству против Енглеске, али се повредио и морао је пре времена да напусти игру.
Од тада је било разних прича у јавности да је завршио са играњем за национални тим док је Драган Стојковић селектор, али није било званичне потврде ни са једне стране да је то заправо истина.
Остаје да се види да ли ће Костић бити убудуће позиван за утакмице Србије сада када је нашао клуб, а прва прилика за то јесу октобарски мечеви са Швајцарском и Шпанијом у оквиру Лиге нација.
Фудбалска утакмица Хајдук-Динамо - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2024
СПОРТ
Нова бура у Сплиту: „Испао сам жртвено јагње, а мишеви су се сакрили у рупу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала