- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Илић се „отворио“ Русима: „Мрачно раздобље је прошлост“

© Sputnik / Grigoriy Sokolov / Уђи у базу фотографијаСаша Илић
Саша Илић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
Пратите нас
Легенда Партизана Саша Илић причао је за руске медије о доласку у највећу православну земљу, где је из грчког Атромитоса стигао и преузео екипу Нижњи Новгород која се под његовом командом изборила за опстанак у Премијер лиги Русије.
Нимало лак и наиван задатак није имао некадашњи ас Партизана, али је са клубом Пари Нижњи Новгород успео да оствари циљ и остане у елитном друштву руског фудбала.
„Када сам стигао пролазиле су ми мисли: 'Да ли сам глуп или шта? Због чега се то догађа? Али ја нисам особа која одустаје на пола пута. Стигао сам у Нижњи знајући каква је ситуација и каква је екипа. Био је то за мене изазов. Можда сам потценио колико ће бити тешко, али сам неко ко воли изазове. Борили смо се и срећа нас је наградила. Сада је мрачно раздобље прошлост, гледам само у будућност и сваки дан малим корацима трасирамо пут до успеха. То је мој приступ. Искуство које сам стекао као фудбалер ми је показало да можете да играте фантастично и поред тога да изгубите. Исто тако можете да будете лошили од ирвала а да узмете три бода“, рекао је Иилћ у интервјуу за „Championat.ru“.
На констатацију руских новинара да је он легенда Партизана, Сале Илић је одговорио да јесте, али да није ни међу 15 најбољих икада у историји клуба из Хумске који пролази кроз, можда и најтеже тренутке у својој пребогатој историји.
„Уколико причамо о бројкама, онда да, одиграо сам највише мечева за Партизан. Постигао сам и велики број голова, освојио 11 трофеја и веома сам поносан на тон. Да, ако гледате статистичке параметре, онда јесам легенда, али... Ако ме упоредите са другим играчима који су носили црно-бели дрес, реално, ја нисам у врху. Нисам ни међу првих 15. За мене је најбољи играч Партизана свих времена Момчило Моца Вукотић, који нас је напустио пре три године. На друго место ставио бих Пеђу Мијатовића, који је после Партизана заблистао у Реал Мадриду, дао је и гол у финалу Лиге шампина. Од ових нових генерација, ту су Влаховић, Живковић, Павловић, Лукић... Када бих наставио да набрајам не бисмо до сутра завршили овај интервју“, уз осмех је Саша Илић завршио причу за руске медије.
Његов Пари Нижњи Новгород после седам одиграних кола Премијер лиге Русије налази се на 11. месту са две победе и пет пораза.
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2024
СПОРТ
Костић о преласку у Фенербахче: „Рад са најбољим и највећим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала