- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Дефинитвно повезано са изборима у САД“: Амерички стручњак о санкцијама против руских медија

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаШтанд РТ-а на Петербуршком међународном економском форуму
Штанд РТ-а на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Санкције против руских медија повезане су са изборима у Америци, оценила је за Спутњик некадашњи аналитичар Министарства одбране САД и потпуковник америчког ваздухопловства у пензији Карен Квјатковски.
„То је дефинитивно повезано са изборима јер се Демократска странка, која је тренутно на власти – и нада се да ће задржати власт – она се нада да ће од Русије направити већег непријатеља… како би могли да упиру прстом у свог противника, Доналда Трампа, и кажу да га Русија жели“, рекла је Квјатковски, коментаришући нове санкције које је објавио амерички државни секретар Ентони Блинкен.
САД су оптужиле руску телевизију РТ да Украјина због њеног утицаја не добија довољно подршке у свету и увеле су санкције против медијске групе „Русија севодња“, чији је део Спутњик, и њеног генералног директора Дмитрија Кисељова.
„Они стварају вести и медијско извештавање о нечему што се уклапа у њихов наратив, а то је антируски наратив који је везан за кампању“, додала је Квјатковски.
Бајденова администрација се такође противи РТ-у као центру критике његовог неоконзервативног погледа на свет, истакла је саговорница Спутњика, упозоравајући да Американци губе слободу говора у критиковању спољне политике САД.
„Није нам дозвољено да слободно говоримо о америчкој спољној политици. То се види по демонстрацијама широм земље у знак подршке Гази, где се захтева окончање геноцида“, навела је она.
Према њеним речима, у САД није дозвољена критика америчке неоконзервативне спољне политике.
„То је чињеница, на том пољу уопште немамо слободу говора“, закључила је Карен Квјатковски.
РТ - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Вашингтон покренуо кампању против руских медија: РТ – кривац што свет не подржава довољно Украјину
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала