- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Имам лош предосећај“: Маск одреаговао на изјаву Путина о рату Русије и НАТО

© AP Photo / Kirsty WigglesworthИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Амерички предузетник Илон Маск изразио је забринутост због изјаве руског председника Владимира Путина о директном учешћу Запада у сукобу у Украјини.
Милијардер је одреаговао на објаву на друштвеној мрежи „Икс“ у којој је један корисник објавио део Путинове изјаве у којој руски лидер наводи да земље НАТО разматрају могућност да учествује у сукобу у Украјини. Корисник „Икса“ је написао да ће председник САД Џозеф Бајден и потпредседница Камала Харис овог викенда „покренути трећи светски рат“ и одобрити нападе Кијева у дубину руске територије.
„Имам лош предосећај у вези овога“, прокоментарисао је Маск.
Технолошки предузетник Ким Дотком сложио се са мишљењем Маска.
Претходно, Путин је саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини. Како је саопштио Кремљ, изјава руског председника кристално је јасна и недвосмислено је стигла до оних којима је намењена.
Велика Британија и САД неће данас, током сусрета председника Америке и британског премијера, дати дозволу Украјини да користи западно оружје великог домета за нападе на циљеве на територији Русије, јавља Ај-Ти-Ви.
Такође, немачки министар одбране Борис Писторијус рекао је да државе чланице ЕУ саме треба да одлучују о томе да ли ће дозволити Украјини да користи њихово оружје великог домета за нападе на Русију.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Кремљ о нападима западним оружјем на Русију: Путинова порука стигла до оних којима је намењена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала