- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Нисам узалуд живела“: Симоњан одреаговала на нове америчке санкције против руских медија

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Главна уредница медијске групе „Русија севодња“, чији је Спутњик део, и телевизије РТ Маргарита Симоњан прокоментарисала је нове санкције САД против руских медија, рекавши да „није живела узалуд“.
Она је коментарисала речи представника америчког Стејт департмента који је рекао да је „РТ један од разлога због којих Украјина нема толику подршку у другим земљама“.

„Нисам узалуд живела живот. Озбиљно то кажем“, написала је Симоњан.

Она се осврнула и на апел Вашингтона да се забрани РТ.
„Две и по године након што су амерички савезници забранили РТ, Блинкен позива да се забрани РТ. Америчке обавештајне службе су откриле да помажемо фронту. Ми то радимо јавно, идиоти. Да вам пошаљемо списак колико смо чега купили и послали? Ми то редовно објављујемо, ако ништа друго“, написала је Симоњан на Телеграму.
Такође је исмејала саопштење Стејт департмента у којем се наводи да руски медији, који су се нашли на санкционом списку, укључујући групу „Русија севодња“, могу наставити да се баве новинарством у САД.
„Могло би се помислити да смо некада тражили дозволу од њих“, иронично је закључила Симоњан.
Поводом нових америчких санкција огласила се портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, која је саопштила да се „у САД треба појавити нова професија – стручњак за санкције против Русије“.
„Неко мора да прати да се санкције барем не понављају, јер је ово већ други круг за РТ“, написала је Захарова на Телеграму.
Захарова је додала да је изјава Блинкена да САД заједно са Великом Британијом и Канадом покрећу дипломатску кампању за борбу против претње која наводно долази од РТ – део већ утврђеног наратива.
Подсећамо, Вашингтон је оптужио руску телевизију РТ за учешће у „тајним операцијама“ мешања у послове других земаља и увео је санкције против медијске групе „Русија севодња“, чији је део Спутњик, и њеног генералног директора Дмитрија Кисељова.
РТ - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Вашингтон покренуо кампању против руских медија: РТ – кривац што свет не подржава довољно Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала