- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма и спектакл за први трофеј у сезони – Војводина славила против Партизана

© Sputnik / Валерий МельниковРукометна лопта
Рукометна лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Рукометаши Војводине освојили су Суперкуп победом над екипом Партизана резултатом 24:22. Узбудљива и драматична утакмица била је наставак прошле сезоне у којој су ова два тима имали сличне дуеле, а црно-бели ни после 12 година нису успели да скину са трона рукометаше из Новог Сада.
Рукометни класик и меч за први трофеј у сезони одржан је у Бањалуци, а Партизан је на самом старту био бољи. Црно-бели стекли су лепу предност од 4:1, а онда је уследила права драма која је трајала до самог краја.
Воркапић је приликом извођења седмерца погодио Хеидарирада, голмана Партизана, у главу због чега је добио црвени картон, али то није спречило Војводину да дође до изједначења.
Новосађани су потом успели да дођу и до преокрета односно до предности коју је смањио Никола Зечевић, капитен црно-белих, али Војводина је ипак имала вођство на полувремену 11:10.
Из првог полувремена понели су предност, али су остали без једног играча јер се млади Стефан Додић повредио у судару са Вељком Поповићем. Талентованни Додић није могао да се ослони на једну ногу и одмах је било јасно да се ради о озбиљнијој повреди.
Новосађани су боље отворили други део игре и предност је само расла, а рукометаши Партизана као да нису имали одговор.
Неколико пута црно-бели успевали су да приђу на гол заостатка, али Милан Јовановић ставио је тачку са два сјајна гола у самој завршници. Јовановић је са десет голова уједно био и најбољи играч на мечу, док је у екипи Партизана најефикаснији био Котар са шест голова, а пратио га је Црноглавац са само једним поготком мање.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
СПОРТ
Синер жели да игра по Ђоковићевом рецепту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала