- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Венс открио могуће детаље Трамповог плана за Украјину: Демилитаризација и неутралност Кијева

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
План бившег америчког председника и кандидата за лидера САД на предстојећим изборима Доналда Трампа за решавање сукоба Русије и Украјине могао би да предвиђа демилитаризацију линија демаркације између две земље и гаранцију за Русију да Кијев неће ући у НАТО, изјавио је кандидат за потпредседника испред Републиканске партије Џеј ди Венс.
Према његовим речима, Трамп ће се вероватно састати са представницима Русије, Украјине и европских земаља, које такође желе окончање сукоба за преговарачким столом и затражити од њих да одреде како би требао да изгледа мировни споразум.
Венс је такође у интервјуу Јутјуб каналу „Шон Рајан Шоу“ оценио да би, према Трамповом плану, Украјина требало да добије суверенитет и требало би да гарантује Русији да ће одустати од чланства у НАТО.

„Украјина ће добити суверенитет и Русија ће добити од Кијева гаранцију неутралности, да се Украјина неће придружити НАТО или било којој другој алијанси“, закључио је Венс.

Он је још нагласио да ће Немачка и друге земље финансирати обнову Украјине.
Поред тога, Венс је говорио и о томе које су то групације у Америци које не желе крај сукоба у Украјини.
Претходно, Трамп је почетком септембра објавио да има план за постизање мира у Украјини, али је одбио да открије његове детаље, рекавши да би план требало да остане изненађење.
Трамп је раније говорио да сукоб у Украјини никада не би почео да је он био председник САД уместо актуелног лидера земље Џозефа Бајдена. Он је такође нагласио да, уколико буде поново изабран, намерава да реши сукоб између Русије и Украјине за само 24 сата. Портпарол руског председника Дмитриј Песков је, коментаришући Трампове речи, рекао да је овај сукоб исувише сложен проблем да би се решио у једном дану.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала