- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како je РТ поништио западну пропаганду

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаЛого телевизије РТ
Лого телевизије РТ - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Оптужбе које против медијске куће „Русија севодња“ и РТ износе амерички званичници су толико бесмислене да човек не зна како уопште да одговори на њих, јер како може једна медијска кућа да промени мишљење целог света о неком питању? Руски медији су искористили чињеницу да западно јавно мнење не верује западним медијима. Ту је главна „цака“.
Овако новинар РТ Балкан, Тиосав Пурић коментарише најновије санкције које је америчка администрација, под изговором да захваљујући утицају глобалне информативне мреже РТ Украјина не добија довољно подршке у свету, увела компанији „Русија севодња“, чији су делови Спутњик и агенција РИА Новости, и телевизији РТ.

Блинкенови аргументи бесмислени и глупи

Да ли је РТ утицао на промену мишљења становника Конга о Белгијанцима и Американцима, а амерички држављани су недавно у Конгу процесуирани под оптужбом да су учествовали у покушају државног удара у тој земљи, пита се Пурић и одмах одговара – то је бесмислено.
„Глобални Југ и глобални Исток препознају своје интересе у ономе што причају РТ, Спутњик и други медији и дошло је до велике коалиције против Запада“, констатује он.
Наш саговорник списак бесмислености допуњује и оптужбама на рачун Маргарите Симоњан, да је допринела нарушавању интегритета, односно поверења у западне институције, као и спочитавање РТ-ју да преноси изјаве руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова.
„То су бесмислене ствари, нико до самог Запада није више одговоран зато што се њима више не верује. Па преноси и оно што каже Зеленски. То су толико глупи аргументи да човек не зна на који начин да то анализира и суочи се са тиме“, коментарише Пурић.

Запад се боји сопствених грађана

Он подсећа на речи некадашњег председника САД, Џона Кенедија да је власт која сопственом народу не допушта да има увид у све чињенице и да одлучује о томе шта је истина, а шта лаж, је власт која се боји сопственог народа.
„Мислим да се Американци и Запад боје тога шта ће, пре свега, њихова јавна мнења да закључе и схвате, ако западна јавност приступи оним истинама и чињеницама које преносе руски медији. Онда то већ доводи у опасност западне владе“, истиче он.
Кључни проблем за Запад састоји се у томе што је поверење у медије попут РТ-ја расло онако како је у свету опадало поверење у западне медије – Си Ен Ен, Би Би Си, Фокс њуз или у француске медије у државама супсахарске Африке. Управо у земљама „глобалне већине“, односно земљама глобалног Истока и глобалног југа овај процес је највидљивији, сматра Пурић.
„Проблем је у томе што се Америка и Запад уопште не баве унутрашњим проблемима. Они верују да су и даље на оном стадијуму историјске моћи и набоја где ће унутрашњу кризу извозити у друге земље. Међутим, као што видимо, колонија више нема“, закључује он.
РТ - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Вашингтон покренуо кампању против руских медија: РТ – кривац што свет не подржава довољно Украјину
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала