- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руд хвали Ђоковића: Тврда коска за глођање и најбољи свих времена

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Каспер Руд, норвешки тенисер, не крије колико поштује Новака Ђоковића, а сада је и признао да је српски ас за њега најбољи тенисер свих времена.
Тек је ове године Новак Ђоковић први пут поражен од Каспера Руда са којим је одиграо шест међусобних дуела. Међутим, иако је успео да пронађе рецепт да га победи Норвежанин га и даље једнако поштује.
„Ђоковић је тврда коска за глођање и сигурно заслужује да буде сматран најбољим свих времена. Нема никакве дилеме после свега што је освојио“, рекао је Руд за „Еуроспорт“.
Девети рекет света истиче да му је било драго видети Новака са олимпијским златом.
„Имам обичај да кажем да се тенис не може заокружити као видео игрица, када се прође и последњи ниво, али када су у питању турнирски успеси, Ђоковић је победио све што постоји. Било је фантастично видети га како осваја олимпијско злато ове године“, рекао је норвешки тенисер.
Српски ас ове године није успео да дође до трофеја, а као главне кривце за то Руд види Јаника Синера и Карлоса Алкараса.
„Били су невероватно доминантни, али смена генерација је у току. Ове године имамо двојицу младих тенисера који су освојили по два Грен слема. Њих двојица су се највише истакли, имају највиши ниво, веома агресивну игру и добар тенис“, истиче Руд.
Сматра Норвежанин да он и његове колеге нису могли да освоје више трофеја у ери „велике тројке“ односно Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.
„Јасно је да не можемо да очекујемо да нам неко сервира успехе, али велика тројке је заиста била фантастична. Тенисери из моје генерације су одиграли 21 финале а освојили смо само две титуле. Нема ту случајности, бројке најбоље говоре, али кривица је и до нас. Много се причало о Звереву, Циципасу и Медведеву када су искочили у први план, очекивало се да они сруше ове највеће, али нису ништа могли“, закључио је Каспер Руд.
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
СПОРТ
Барселона – од сјаја до очаја за српске возаче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала