- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Запад повлачи сумануте потезе – гура свет у нови глобални рат

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање крстареће ракете са брода Кспијске флоте
Лансирање крстареће ракете са брода Кспијске флоте  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Западне земље много ризикују тиме што покушавају да дозволе Украјини да изводи нападе западним оружјем у дубину руске територије, изјавио је пензионисани амерички официр Денијел Дејвис.
Он је прокоментарисао изјаву руског председника Владимира Путина о томе да НАТО разматра могућност директног учешћа у сукобу са Москвом.
„Повлачећи такве потезе, ми се буквално играмо ватром“, рекао је Дејвис за Јутјуб канал „Дип дајв“.
По његовом мишљењу, лидери западних земаља не схватају да својим одлукама гурају свет у нову фазу војних дејстава која би могла да донесе још веће ризике од ескалације ситуације.
Бивши помоћник заменика Пентагона Стивен Брајен такође сматра да ће потенцијална дозвола за гађање Русије западним оружјем довести до глобалног рата.
„Мало је рећи да је то сулуд, непромишљен корак. То је најопаснији корак за САД и НАТО који ће довести до трећег светског рата“, рекао је експерт за портал Weapons and Strategy.
Истовремено, западни медији пишу да су француски званичници чули упозорење председника Русије о неминовној ескалацији у случају напада далекометним оружјем на руску територију и да желе да избегну покретање трећег светског рата.
Како медији пишу, не треба искључити могућност да би Руси могли да прошире размере војних дејстава, те да треба урадити све да се избегне нови светски рат. У међувремену званични Париз ћути.
Претходно, Путин је саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
РУСИЈА
Кремљ о нападима западним оружјем на Русију: Путинова порука стигла до оних којима је намењена
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала