- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Син осумњиченог за покушај атентата на Трампа: Истина је, мој отац је путовао у Украјину

© Tanjug / AP/ Matt SlocumДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Син осумњиченог за нови покушај убиства бившег америчког председника и кандидата за лидера земље испред Републиканске партије Доналда Трампа Оран Раут потврдио је да је његов отац путовао у Украјину и да је био изузетно заинтересован за ситуацију у региону.
„Мој отац је одлазио тамо и видео како се људи боре“, рекао је син осумњиченог листу „Гардијан“.
Истовремено, Оран Раут је изразио незадовољство због одбијања Трампа да на дебати одговори да ли жели да Кијев победи у сукобу, изјавивши да кандидат Републиканске партије, наводно, ништа не ради.
Син осумњиченог за покушај убиства Трампа такође је нагласио да за сада није имао могућност да разговара са оцем о инциденту или добије детаљне информације о истрази против њега.
Раније је ТВ „Фокс Њуз“, позивајући се на изворе објавио да је због покушаја убиства бившег председника САД ухапшен 58-годишњи Рајан Весли Раут, становник Хаваја.
До пуцњаве је дошло у недељу у голф-клубу где се налазио Трамп. Према полицијским подацима, припадници Тајне службе отворили су ватру на уљеза који се крио у жбуњу. Мушкарац је покушао да побегне аутомобилом, али је ухапшен. На месту где је примећен нађена је јуришна пушка АК-47 са оптичким нишаном, два руксака и камера ГоПРро. У истрагу се укључио и ФБИ, америчке власти оцењују инцидент као покушај убиства Трампа.
Ово је већ други покушај убиства Трампа. Први се догодио средином јула током јавног обраћања на митингу у Пенсилванији, када је Трамп погођен у ухо. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Председнички избори у Сједињеним Америчким Државама одржаће се 5. новембра.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
РУСИЈА
А шта ако се испостави да је осумњиченог за покушај убиства Трампа ангажовао Кијев?
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала