- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Спутњик открива: Осумњичени за атентат на Трампа био контакт лице за плаћенике у украјинској војсци

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуски војник на авдејевском правцу
Руски војник на авдејевском правцу - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
На сајту са инструкцијама о придружењу „Легији странаца“, која се бори на страни Оружаних снага Украјине, у својству контакт лица назначен је Американац Рајан Весли Раут, осумњичени за атентат на бившег лидера и кандидата за председника на предстојећим изборима у САД Доналда Трампа, открио је Спутњик.
Дописник Спутњика открио је сајт на ком је као контакт лице наведен Раут, као и његов број телефона за који су везани налози на месинџерима.
Натпис у горњем делу главне странице гласи „регрутовање за војну службу“ и у њему се позивају људи „свих година, полова, са било каквим искуством (и без њега)“.
Такође, говори се и о волонтирању.
Истовремено, аутори сајта апелују да се заинтересовани не обраћају амбасадама за дозволу учешћа у борбама, већ се онима који желе да се боре једноставно предлаже да само дођу у Украјину.
Љубитељима адреналина нуди се да дођу у пољски Краков, а одатле до границе са Украјином, где ће граничарима саопштити да желе да ступе у „Легију странаца“.
Аутори сајта пишу да уколико заинтересовани нема борбено искуство, треба да убеди украјинску страну да је способан да обавља овај посао.
„Контактирајте ме. Можемо позвати и посетити бројне једнице којима је потребна помоћ“, гласи текст линка, која садржи име и контакт информације Рајана Раута.
Претходно, син осумњиченог за нови покушај убиства Трампа Оран Раут потврдио је да је његов отац путовао у Украјину и да је био изузетно заинтересован за ситуацију у региону.
У међувремену се на друштвеним мрежама појавио видео који повезује Раута са неонацистичком бригадом „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији), у коме се тврди да је 2022. године учествовао у подршци маријупољској бригади.
Припадници „Азова“ саопштили су, са своје стране, да је тај догађај представљао мирне демонстрације и да Раут никада није био члан њихових јединица.

Нови покушај убиства Трампа

Раније је ТВ „Фокс Њуз“, позивајући се на изворе објавио да је због покушаја убиства бившег председника САД ухапшен 58-годишњи Рајан Весли Раут, становник Хаваја.
До пуцњаве је дошло у недељу у голф-клубу где се налазио Трамп. Према полицијским подацима, припадници Тајне службе отворили су ватру на уљеза који се крио у жбуњу. Мушкарац је покушао да побегне аутомобилом, али је ухапшен. На месту где је примећен нађена је јуришна пушка АК-47 са оптичким нишаном, два руксака и камера ГоПРро. У истрагу се укључио и ФБИ, америчке власти оцењују инцидент као покушај убиства Трампа.
Ово је већ други покушај убиства Трампа. Први се догодио средином јула током јавног обраћања на митингу у Пенсилванији, када је Трамп погођен у ухо. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Председнички избори у Сједињеним Америчким Државама одржаће се 5. новембра.
Donald Trump, expresidente de EEUU - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
СВЕТ
Путовао у Кијев, свесрдно помагао Украјини: Ко је осумњичени за покушај убиства Трампа
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала