- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мета* блокирала РТ и „Русија севодња“

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда медијске групе "Русија севодња"
Зграда медијске групе Русија севодња - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
Пратите нас
Компанија Мета*, која је у Русији проглашена екстремистичком, блокирала је у својим апликацијама РТ и медијску групу „Русија севодња“, чији је део и Спутњик због америчких санкција, објавио је ТВ канал „Ен-Би-Си Њуз“.

„Након детаљне анализе проширили смо наше кораке против државних руских медија. ‘Русија севодња’ и РТ, као и структуре које се односе на њих, блокиране су у нашим апликацијама на глобалном нивоу због дејстава која се тичу страног мешања“, цитира ТВ канал саопштење компаније.

Главна уредница медијске групе "Русија севодња", чији је Спутњик део, и РТ, Маргарита Симоњан је рекла да су и њени лични налози такође блокирани.
Претходно, портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да нове америчке санкције против руских медија представљају напад на слободу говора, такав чин ничим није оправдан, а сама ситуација је изузетна. Она је истакла да то није ни случајност ни грешка и да су ствари у последње две недеље прерасле у агресију.
Подсетимо, САД су оптужиле руску телевизију РТ да Украјина због њеног утицаја не добија довољно подршке у свету и увеле су санкције против медијске групе „Русија севодња“, чији је део Спутњик, и њеног генералног директора Дмитрија Кисељова.
Лого телевизије РТ - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
СВЕТ
Како je РТ поништио западну пропаганду
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала