- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дума: Политика Бајдена, Макрона и Шолца према Русији може довести до светског рата

© Sputnik / Наталья СеливерстоваДума
Дума - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
Пратите нас
Политика америчког председника Џозефа Бајдена, француског председника Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца према Русији може да доведе до светског или нуклеарног рата. То се не сме допустити, рекао је председник Думе Вјачеслав Володин.
Подсетимо, западни медији су недавно објавили да би САД и Велика Британија планирају да током Генералне скупштине УН у недељи када учествују светски лидери (24-30. септембра) могли да објаве да дају Кијеву дозволу да западним оружјем гађа објекте у дубини руске територије.
„Бајден, Макрон, Шолц разматрају питање примене високо прецизног оружја за ударе на територију Русије, што може довести до трагичне ситуације. И они ће једноставно покренути светски рат, нуклеарни. То се не сме радити. Они не схватају шта може да се догоди“, рекао је Володин у интервјуу за „Комсомољску правду“.
Како је истакао, Русија ће заштитити своје грађане и председник Владимир Путин ће учинити све што је у његовој моћи у том циљу.
Подсетимо, Путин је раније изјавио да представници земаља НАТО-а морају да схвате „чиме се играју“ када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко у територији Русије помоћу ракетних система предатих Оружаним снагама Украјине.
Према његовим речима, директно учешће Запада у сукобу у Украјини значајно ће променити његову суштину и значиће да су чланице Северноатлантске алијансе – САД и европске земље – ратују са Русијом. Москва ће доносити одлуке на основу претњи које се буди појављивале пред њом, напоменуо је Путин.
Ловац МиГ-31 носи хиперсоничну ракету кинџал - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
РУСИЈА
Москва упозорава Запад: Имамо чиме да одговоримо – спремно је моћно оружје
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала