- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први пут у историји: Службе обалске страже Русије и Кине извеле заједничку вежбу /видео/

© Sputnik / / Igor ZaremboРуски бродови на Балтику
Руски бродови на Балтику - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
Пратите нас
Службе обалске страже Русије и Кине одржале су у Владивостоку прву у историји заједничку вежбу „Тихоокеанска патрола-2024” која се тиче борбе против кријумчара и спасавања људи на мору, јавља репортер Спутњика.
„Ово је историјски моменат, никада пре руске и кинеске обалске страже нису спровеле заједничке активности. Надаље ће се овакве вежбе организовати сваке године наизменично: једном у Русији, следећи пут у Кини и тако даље. Руководилац кинеске обалске страже и ми смо закључили да су вежбе прошле успешно, али у будућности су потребни неки сложенији елементи”, оценио је руководилац вежби са руске стране, командант обалске страже Пограничне службе Федералне службе безбедности Русије адмирал Роман Толок.
Током вежбе, руски и кинески бродови успешно су увежбали заједничко маневрисање на мору, извели артиљеријско гађање мета, спровели вежбу специјалне операције задржавања условног брода-уљеза са искрцавањем специјалних снага на брод из чамаца и слетањем бродских хеликоптера, извели операцију спасавања на мору: угасили условну ватру на броду-уљезу и организовали извлачење људи из воде.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала