- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ово је рат! Огласио се лидер Хезболаха

© AP Photo / Hussein MallaХасан Насралах
Хасан Насралах - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2024
Пратите нас
Непријатељ је угрозивши животе хиљада либанских цивила прешао све црвене линије, рекао је лидер Хезболаха Хасан Насралах поводом дводневних масовних експлозија комуникационих уређаја које користе припадници те групе у којима је страдало, према подацима либанског министарства здравља, 37 особа, док је рањено скоро 3.000.
Насралах је нагласио да овај злочин представља велику терористичку операцију, чин геноцида и масакра, и раван је објави рата.
Генерални секретар либанског додао је да је у току велика хуманитарна и морална битка, без преседана на националном и људском нивоу.
„Непријатељ је прешао све црвене линије – у уторак је, не марећи ни за шта, разнео хиљаде пејџера, не мислећи да су се њихови власници налазили на местима на којима се налазе и цивили. Услед агресије погинуло је на десетине мученика, укључујући децу и жене, а хиљаде је рањено“, подсетио је он.
Истакао је да је непријатељ знао да је 4.000 уређаја раздељено међу припадницима Хезболаха и додао да то значи да је намерно хтео да убије четири хиљаде људи у једном минуту.
„Већ следећег дана хтели су да униште хиљаде оних који су имали воки-токије, намеравајући да у року од два дана убију пет хиљада људи. Нема сумње да смо претрпели озбиљан безбедносни и хуманитарни удар, незабележен у историји нашег отпора, а можда и у историји сукоба са непријатељем. Задобили смо озбиљан ударац, али ово је рат и схватамо да непријатељ има технолошку предност, поготово што га подржавају Америка и Запад“, рекао је Насралах.
Додао је да су претходна два дана представљала велико искушење за Хезболах.
„Пребродићемо достојанствено – важно је да нас овај ударац није и неће сломити“, закључио је он.
Либан окривљује Израел за детонације уређаја.
„Ајфон“ прве генерације - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2024
РУСИЈА
Пробудили смо се у новом свету: Руски стручњак упозорио да и ајфон може да убије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала