- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Почела изборна трка у САД: Превремено гласање у три савезне државе

© Tanjug / AP/Adam BettcherПревремено гласање на америчким председничким изборима Минеаполис, Минесота
Превремено гласање на америчким председничким изборима Минеаполис, Минесота - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
Пратите нас
Превремено гласање на америчким председничким изборима је почело, a овај дан представља прекретницу којом започиње шестонедељна трка до самог дана избора, 5. новембра. За бираче у три савезне државе - Минесоти, Јужној Дакоти и Вирџинији избори су почели данас, а до половине октобра ће се изјаснити грађани још десетак држава.
Почетак гласања прати бурно лето у америчкој политици због испадањa председника Џозефа Бајдена из трке, а којег је на месту председничког кандидата заменила потпредседница САД Камала Харис. Кампању је обележио и покушај убиства републиканског кандидата Доналда Трампа након којег је уследио још један очигледан атентат само девет недеља касније.
Широм земље, шефови изборних штабова појачавају безбедност како би заштитили своје раднике и бирачка места, истовремено обезбеђујући да се гласачки листићи и процедуре гласања не мењају. Званичници и контролори били су мета узнемиравања, па чак и претњи смрћу од председничких избора 2020.
Федералне власти истражују порекло сумњивих пакета које су последњих дана слали или су примили изборни званичници у више од 15 држава, укључујући Вирџинију, пренео је АП.
Дебата председничких кандидата Доналда Трампа и Камале Харис - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2024
СВЕТ
Медији: Камала Харис потрошила 20 пута више новца на оглашавање од Трампа у недељи дебате
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала