- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Ракетни систем ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Руске снаге уништиле украјинска складишта муниције и ФПВ дронова на десној обали Дњепра

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 940. Руска војска ослободила је насеље Георгијевка у ДНР и вратила контролу над насељима Николајево-Дарјино и Дарјино у Суџанском округу Курске области. Парламент ЕУ усвојио је резолуцију о Украјини у којој се земље ЕУ позивају да одмах укину сва ограничења на ударе Кијева дубоко у територију Русије.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
08:49 20.09.2024
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков прокоментарисао је изгледе за преговоре о Украјини после избора у САД, рекавши да амерички интерни политички календар није битан и да Американци морају да промене своје понашање.
„То није питање за нас. Мислим да амерички унутрашњи календар ништа не значи. Они морају да се позабаве сопственим понашањем, реално процене шта се дешава, прихвате наша упозорења, укључујући и о ризицима повезаним са наставком ескалације“, рекао је за Спутњик на маргинама Евроазијског женског форума.
Раније је агенција Блумберг јавила да савезници Кијева сматрају да би право време за постизање споразума о Украјини могао бити период између председничких избора у САД и инаугурације.
08:29 20.09.2024
Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен стигла је у Украјину, где ће се састати са украјинским лидером Владимиром Зеленским.
07:56 20.09.2024
Украјински дронови напали су ватрогасце који су гасили пожар након гранатирања Горловке у ДНР, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије. Спасиоци су се склонили, али је оштећено ватрогасно возило.
07:22 20.09.2024
Руски ПВО системи уништили су током ноћи осам украјинских дронова авионског типа изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
07:20 20.09.2024
Десантне снаге групе „Дњепар“ уништиле су украјинска складишта муниције и ФПВ дронова на десној обали Дњепра у Херсонској области, саопштило је Министарство одбране Русије.
07:19 20.09.2024
Противваздушни ракетни систем „панцир С1“ погодио је украјински јуришни дрон у пограничном делу Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.
07:18 20.09.2024
Посада самоходног артиљеријског оруђа „мста С“ групе снага „Дњепар“ уништила је топ Д-20 Оружаних снага Украјине замаскиран у шумском појасу северно од села Работино у Запорошкој области, саопштио је руски војник са позивним „Други“.
07:17 20.09.2024
Током ноћи у Кијевској, Лавовској, Житомирској и Черкаској области Украјине одјекнуло је неколико експлозија, јавили су локални медији.
07:15 20.09.2024
На базу украјинске војске у Харкову, у којој су се, између осталог, налазили и припадници „Азова“ (терористичка организација забрањена у Русији), изведен је напад, изјавио је за Спутњик координатор николајевског проруског илегалног покрета Сергеј Лебедев.
Осим тога, погођен је и депо у Харкову, где се вршио утовар у војни воз са горивом и тешком техником, који је требало да довезе појачање Оружаним снагама Украјине на изјумском правцу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала