- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почела АБА лига: Звездина прва утакмица – у Дубаију, Партизан против Борца

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошарка
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
Пратите нас
Кошаркаши Задра убедљиво су савладали Цибону у Загребу резултатом 87:69 у првој утакмици нове сезоне АБА лиге која је сада и званично почела.
Задране је предводио Амар Гегић са 30 поена, док је Ловро Мазалин постигао 16. Код Цибоне Тони Рочак и Петер Џок постигли су по 18, а Ентони Барбер 17 поена.
Бранилац титуле Црвена звезда у недељу од 17 сати гостује Дубаију и почиње одбрану трофеја у АБА лиги.
„Нова сезона је пред нама, прва утакмица је против Дубаија. Нова екипа, која има велике амбиције, први пут ће учествовати у АБА лиги и генерално у европској кошарци. За нас је веома важно да добро стартујемо сезону, која ће бити дуга“, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос.
Затим је додао:
„Желим да поручим да ћемо се борити на свакој утакмици за победу, од прве предстојеће против екипе Дубаија. Тренирали смо и припремали се да будемо спремни за предстојеће утакмице. Желим екипи много здравља, што мање повреда имамо биће боље за нас. У свим такмичењима у којима учествујемо идемо утакмицу по утакмицу и боримо се за наше циљеве“, истакао је Сферопулос.
Партизан ће са друге стране почети нову сезону АБА лиге тек у среду утакмицом против Борца у Београду. У међувремену црно-бели наступају на припремном турниру у Грчкој.
Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
СПОРТ
„Стоп“ за навијаче Звезде – Италијани забранили долазак на утакмице против Интера и Милана!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала