- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Поплаве и одрони у Јапану и Јужној Кореји /видео/

© Фото : Скриншот/Твитер/Bush 🐾 raПоплаве у Јапану
Поплаве у Јапану - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2024
Пратите нас
Обилне кише погодиле су протекле ноћи Јапан и Јужну Кореју, изазивајући поплаве и одроне, због чега су стотине људи евакуисане.
Упозорење на обилну кишу издато је данас за полуострво Ното у јапанској префектури Ишикава, регион који је за време новогодишњих празника погодио снажан земљотрес, а метеоролошка служба је саопштила да је су ту област сада захватиле падавине без преседана, преноси агенција Кјодо.
Више од 120 милиметара кише на сат забележено је јутрос у региону Ното у централној јапанској префектури.
Власти су саопштиле да се најмање једна особа води као нестала, док су многе куће поплављене у општини Вађими.
Медији преносе да је једна особа жива затрпана у одрону.
Јапанска метеоролошка служба такође је упозорила да ће атмосферски услови бити изузетно нестабилни у североисточном региону Тохоку због продора топлог и влажног ваздуха у систем ниског притиска.
Обилне кишне падавине погодиле су и Јужну Кореју, изазивајући одроне и поплаве, због чега је више од 500 људи принудно евакуисано у јужним регионима, док су многи путеви и зграде под водом.
Централни штаб за катастрофе и безбедносне противмере саопштио је да је рано јутрос због јаке кише евакуисано 506 људи из 342 домаћинства у провинцијама Северни Гјонгсанг и Јужни Чунгчеонг, преноси агенција Јонхап.
Обилне кише су поплавиле и 54 деонице јавних путева.
Министарство унутрашњих послова подигло је ниво упозорења на обилне кише на "алармантан", а премијер Хан Дук-су хитно је наложио званичницима да мобилишу све расположиве административне ресурсе како би била ублажена штета и извршене припреме пред нове падавине које ће тропски циклон Пуласан донети јужној обали.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала