- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: За Русију не постоји алтернатива победи у специјалној војној операцији

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосква
Москва - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2024
Пратите нас
Мишљење генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да се не треба плашити извођења удара западним оружјем дубоко у територију Русије деле многи у Европи и то је за жаљење, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1“.
Он је додао да ће Столтенберг ускоро напустити своју функцију и зато себи дозвољава неодговорне изјаве.
„Он је човек који одлази, ускоро ће престати да ради тамо где ради. Стога, заправо, и дозвољава себи такве неодговорне изјаве. Али, нажалост, мислим да његов став деле многи у Европи. Чули смо много необузданих речи из Европе да, како кажу, не треба се плашити ни Русије ни Путина, нема потребе схватати их озбиљно“, рекао је Песков.
Према речима портпарола, Запад је опседнут борбом против Русије „до последњег Украјинца“.
„Они су опседнути идејом да се боре са нама до последњег Украјинца. Ова опсесија се код свакога манифестује другачије, а код Столтенберга – на овакав начин“, оценио је Песков.
Западне земље колективно ратују са Русијом и отворено говоре да им је циљ стратешки и тактички пораз Русије, додао је портпарол.
„У току је рат, они са нама ратују. Они колективно ратују са нама и пред нама је колективни непријатељ. Они отворено говоре да им је циљ да стратешки и тактички поразе Русију“, истакао је Песков.
„То нас обавезује да овај њихов став схватимо веома озбиљно, да своја дејства градимо узимајући у обзир ову опасност и наставимо специјалну војну операцију како бисмо остварили све своје циљеве, извршили све постављене задатке и победили“, нагласио је он и додао да за Русију не постоје алтернативе за победу.
Међутим, он је навео да на Западу постоје и трезвене главе које пажљиво анализирају речи руског председника Владимира Путина са упозорењима НАТО-у у вези са његовим учешћем у украјинском сукобу.
„На Западу још увек постоје трезвене главе који са дужном пажњом анализирају ове речи нашег председника и схватају шта оне заиста значе“, закључио је Песков.
Столтенберг је раније изјавио да Северноатлантска алијанса неће постати део сукоба у Украјини ако се Кијеву дозволи да изводи нападе дубоко у руску територију западним оружјем. После тога, Путин је расправу у НАТО-у о томе да ли Украјини треба дозволити да користи западно оружје за ударе на Русију назвао заменом појмова. Он је истакао да је, заправо, то питање много озбиљније: у суштини, државе НАТО-а одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб или не.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
РУСИЈА
Кремљ поручио НАТО: Опасно је игнорисати Путинове речи
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала