- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израелска војска изводи нову серију удара из ваздуха на Либан /видео/

© Tanjug / AP Photo/Hussein MallaУдари Израела на Либан
Удари Израела на Либан - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да изводе нови талас ваздушних напада на циљеве Хезболаха у Либану.
Раније данас изведена су два таласа напада на југ Либана и долину Бека, пренео је Тајмс оф Израел.
Начелник Генералштаба израелске војске генерал-потпуковник Херци Халеви рекао је на крају јутрошње процене да Хезболаху неће бити дат предах и да ће војска убрзати своје акције против те групе у Либану.
"Хезболаху се не сме дати пауза. Морамо да наставимо да делујемо свом снагом", истакао је он.
Халеви је истакао да је ИДФ убрзати офанзивне операције.
"Ситуација захтева наставак интензивне акције на свим фронтовима", навео је Халеви.
Израелска војска је саопштила раније данас да је извела ваздушни напад на ћелију Хезболаха у Либану, која је током ноћи пуцала према области града Афула и да је уништила лансере ове организације.
У саопштењу се наводи и да су израелски авиони погодили десетине циљева Хезболаха у неколико области у јужном Либану, уз секундарне експлозије које указују на то да је оружје било ускладиштено у зградама.
Током ноћи припадници Хезболаха извели су снажан ракетни напад на војни аеродром у близини града Афула и ваздушну базу Рамат Давид у Израелу, пренели су либански медији позивајући се на саопштење те организације.
Израелска војска је навела да је Хезболах испалио око 20 ракета на север Израела у три одвојене серије, при чему су све пројектиле пресрели системи противваздушне одбране или су пали на отвореним подручјима, као и да је више од 65 ракета испаљено јутрос из Либана на северни Израел.
ИДФ је навео да је око 10 ракета испаљено на подручја источно од града Хаифе и да је неколико пројектила пресрела израелска ПВО.
Либанско Министарство здравља саопштило је да је, према новом билансу, 558 људи погинуло од понедељка у израелским нападима на Либан, од којих 50 деце и 94 жене, а 1.835 особа је рањено.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала