- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хезболах: Гађали смо седиште Мосада због експлозија пејџера у Либану /видео/

© AP Photo / Hussein MallaТраг дима од ракете Хезболаха
Траг дима од ракете Хезболаха - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
Пратите нас
Либанска група Хезболах је преузео одговорност за јутрошњи ракетни напад на централни Израел и саопштио да је гађао седиште Мосада у близини Тел Авива балистичком ракетом "кадер 1".
У саопштењу се наводи да тај напад представља одговор на недавне експлозије пејџера и воки-токија припадника Хезболаха у Либану, као и убиства високих команданата те групе, преноси Тајмс оф Израел.
У међувремену, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су гађале Хезболахов лансер у Либану, који је раније јутрос употребљен за испаљивање ракете земља-земља.
ИДФ је такође саопштио да су израелски ловци протекле ноћи извели још један талас ваздушних удара на циљеве Хезболаха у Либану и да су међу метама били оперативци те групе и десетине складишта оружја са крстарећим ракетама и лансерима за прецизне ракете.
Сирене за ваздушну опасност огласиле су се рано јутрос у Тел Авиву и широм централног Израела, а Команда за домаћи фронт Израелских одбрамбених снага (ИДФ) упутила је грађанима инструкције да иду у склоништа.
Либан Хезболах - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2024
СВЕТ
Хезболах потврдио: У израелском нападу убијен командант Ибрахим Кобеиси
Погледајте и:
Sputnik Srbija | Спутњик Србија https://odysee.com
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала