Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ђурић: Односи Србије и Грузије континуирано напредују

© Tanjug / MSPМинистар спољних послова Марко Ђурић са министром иностраних послова Грузије Илијом Дарчиашвилијем
Министар спољних послова Марко Ђурић  са министром иностраних послова Грузије Илијом Дарчиашвилијем  - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је данас у Њујорку са министром иностраних послова Грузије Илијом Дарчиашвилијем и том приликом констатовао да, поред тога што су традиционално пријатељски, односи Србије и Грузије и континуирано напредују.
Он је подвукао да би посете високих и највиших званичника дале додатни импулс њиховом даљем јачању, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.
Посебно је указао на податак да две земље наредне године обележавају 30 година успостављања дипломатских односа, и истакао нашу спремност да се тај јубилеј пригодно обележи.
Шеф српске дипломатије захвалио је Грузији на принципијелном и доследном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, подвлачећи да Србија пружа пуну и безрезервну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета Грузије.
Говорећи о економским везама двеју земаља, шеф српске дипломатије казао је да је Србија опредељена за проширење сарадње, нарочито у областима туризма, транспорта, иновација и креативних индустрија, као и да би успостављање директне авио-линије Београд-Тбилиси умногоме допринело развоју наших економија, али и већој блискости наших народа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала