- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Грешник“ се ипак није извукао – прети му две године суспензије

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
Потпуно неочекивано, као гром из ведра неба, у суботу преподне одјекнула је вест из света тениса која гласи да је Светска антидопинг агенција (ВАДА) ипак поднела жалбу због допинг скандала у ком се нашао Јаник Синер.
Иако се чинило да је случај готов и да се „грешник“ извукао, ипак то није коначни сценарио. А шта ће се у будућности дешавати, остаје да се види, јер првом тенисеру планете Јанику Синеру прети до две године суспензије.
У први мах глатко је прошла прича да је Синеру физиотерапеут утрљао забрањену супстанцу клостебол на повређено место. Наводно, његов физио је зарадио посекотину на прсту и наносио је забрањену супстанцу, коју није уклонио пре него што је имао третмане са Синером, ком је масирао мишић.
Случај који се догодио још у марту, процурио је у јавност тек у августу, да би све прошло тек тако одлуком да Синер није ништа згрешио, те да није крив.
Ипак, сада се огласила ВАДА која је истакла да Италијан мора на Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани да доказује своју невиност.
„Светска антидопинг агенција, потврђује да је у четвртак 26. септембра, уложила жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у случају италијанског тенисера Јаника Синера, ког је независни суд Међународне агенције за интегритет тениса (ИТИА) ослободио кривице и немара, јер је два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту месецу 2024. године. Став ВАДА је да налаз непостојања кривице или немара није исправан под постојећим правилима. Зато, ВАДА захтева период суспензије између једне и две године. ВАДА не тражи поништавање било каквих резултата, мимо онога што је већ примењено од трибунала у првој инстанци. Пошто је тренутно овај случај пред судом у Лозани, ВАДА се више неће оглашавати“, наведено је у саопштењу Светске антидопинг агенције.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СПОРТ
Саша је упозорио – а онда осетио на „својој кожи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала