- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света
Израелски напад на Бејрут - Sputnik Србија

Израелска авијација протекле ноћи погодила више десетина циљева Хезболаха у Либану

Пратите нас
Током протекле ноћи израелски борбени авиони погодили су више десетина циљева Хезболаха у Либану.
Израелска војска (ИДФ) је саопштила да су циљеви који су погођени укључивали лансере ракета усмерених ка Израелу и зграде које користи Хезболах, укључујући складишта оружја, наводи се у саопштењу ИДФ, преносе израелски медији. ИДФ је такође објавио неколико снимака напада израелске ратне авијације.
Пројектил испаљен из Либана погодио је синоћ Западну обалу и изазвао пожаре, саопштила је раније израелска војска. Синоћ су се огласиле и сирене за ваздушни напад на периферији Јерусалима и на Западној обали, али, још није познато да ли има жртава.
Последњи израелски напади на положаје Хезболаха у Либану уследили су после прекјучерашњег убиства вође те групе Саједа Хасана Насралаха, који је ликвидиран у израелском нападу на командни центар Хезболаха у јужном предграђу Бејрута.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
09:25 29.09.2024
07:18 29.09.2024
Ајатолах Али Хамнеи - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СВЕТ
Ајатолах Хамнеи: Израел ће добити још разорних удараца; Нетанјаху: Следе дани значајних изазова
07:17 29.09.2024
Хути преузели одговорност за напад на аеродром у Тел Авиву
Владајући шиитски покрет у северном Јемену, Ансар Алах (Хути) саопштио је да је употребио пројектил Палестина 2 за напад на аеродром „Бен Гурион“ у Тел Авиву у време када се израелски премијер Бењамин Нетанјаху враћао у Израел из Сједињених Америчких Држава.
"Јеменско ваздухопловство напало је аеродром Бен Гурион у Тел Авиву користећи хиперсоничну балистичку ракету Палестина 2 током доласка премијера непријатељског ентитета Бењамина Нетанјахуа", рекао је портпарол војске Хути Јахја Сари, преноси ТВ Ал-Масира.
Широм централног Израела јуче су се огласиле сирене, а Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је једна ракета испаљена из Јемена, а да их је око 90 испаљено из Либана у правцу Израела.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала