- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света
Рушевине у Бејруту - Sputnik Србија

Израелска авијација наставила с нападима на Либан, убијен још један лидер Хезболаха

Пратите нас
Чланак се допуњава
Током протекле ноћи израелски борбени авиони погодили су више десетина циљева Хезболаха у Либану при чему је убијен још један лидер Хезболаха. Како јављају либански медији, напади су настављени и данас, а у долини Бекаа погинуло је 11 људи у удару на једну кућу.
Израелска војска (ИДФ) је саопштила да су циљеви који су погођени укључивали лансере ракета усмерених ка Израелу и зграде које користи Хезболах, укључујући складишта оружја, наводи се у саопштењу ИДФ, преносе израелски медији. ИДФ је такође објавио неколико снимака напада израелске ратне авијације.
Пројектил испаљен из Либана погодио је синоћ Западну обалу и изазвао пожаре, саопштила је раније израелска војска. Синоћ су се огласиле и сирене за ваздушни напад на периферији Јерусалима и на Западној обали, али, још није познато да ли има жртава.
Последњи израелски напади на положаје Хезболаха у Либану уследили су после прекјучерашњег убиства вође те групе Саједа Хасана Насралаха, који је ликвидиран у израелском нападу на командни центар Хезболаха у јужном предграђу Бејрута.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
10:57 29.09.2024
Председник иранског парламента: САД морају прихватити последице, они су саучесници
Председник иранског парламента Мохамад Бакер Калибаф изјавио је данас да ће и након ликвидације вође Хезболаха Саједа Хасана Насралаха, војне групе наставити да се супротстављају Израелу уз помоћ Техерана, пренели су ирански државни медији.
"Нећемо оклевати да идемо до било којег нивоа како бисмо помогли отпору", рекао је Калибаф и упозорио Сједињене Америчке Државе да су саучесници у свим злочинима и да морају прихватити последице.
Осврнувши се на ликвидацију Насралаха, ирански министар спољних послова Абас Аракчи рекао је да Израел неће мировати и поручио да акције јеврејске државе неће проћи без одговора.
10:52 29.09.2024
Израелска војска: Ликвидиран још један лидер Хезболаха
Израелска војска је саопштила да је у Либану ликвидиран један од лидера Хезболаха Набил Каук.
Како је прецизирано, Каук је био командант јединице за превентивну безбедност Хезболаха и ликвидиран је у ваздушном нападу 28. септембра.
10:16 29.09.2024
Кина саопштила да се противи било каквом кршењу суверенитета Либана
Кина се противи било каквом кршењу суверенитета Либана, саопштило је данас на свом сајту кинеско министарство спољних послова, након што су израелске ваздухопловне снаге напале Бејрут и ликвидирале лидера Хезболаха Хасана Насралаха.
Насралахова смрт се сматра озбиљним ударцем за проирански Хезболах који је под све тежим нападима Израела.
Кина је позивала све стране, а посебно Израел, да одмах смире ситуацију и спрече ширење сукоба изван контроле, навело је кинеско министарство спољних послова.
"Кина се противи и осуђује све акције које штете недужним цивилима и противи се било којем потезу који погоршава сукоб", наводи се у саопштењу министарства.
10:11 29.09.2024
Снимак ноћашњег бомбардовања Бејрута
Израелски напад на Бејрут - Sputnik Србија
10:06 29.09.2024
У израелском нападу у долини Бекаа погинуло 11 људи
Најмање 11 особа убијено је у израелском нападу на кућу у граду Аин у долини Бекаа на североистоку Либана, јавила је либанска Национална новинска агенција (ННА).
Шест тела извучено је испод рушевина, док се спасилачке акције настављају како би се извукли осталих пет жртава, пренела је Ал Џазира.
Укупно 1.640 људи у Либану је убијено од 8. октобра, укључујући 104 деце и 194 жена, већином у израелским нападима у последње две седмице.
09:25 29.09.2024
07:18 29.09.2024
Ајатолах Али Хамнеи - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СВЕТ
Ајатолах Хамнеи: Израел ће добити још разорних удараца; Нетанјаху: Следе дани значајних изазова
07:17 29.09.2024
Хути преузели одговорност за напад на аеродром у Тел Авиву
Владајући шиитски покрет у северном Јемену, Ансар Алах (Хути) саопштио је да је употребио пројектил Палестина 2 за напад на аеродром „Бен Гурион“ у Тел Авиву у време када се израелски премијер Бењамин Нетанјаху враћао у Израел из Сједињених Америчких Држава.
"Јеменско ваздухопловство напало је аеродром Бен Гурион у Тел Авиву користећи хиперсоничну балистичку ракету Палестина 2 током доласка премијера непријатељског ентитета Бењамина Нетанјахуа", рекао је портпарол војске Хути Јахја Сари, преноси ТВ Ал-Масира.
Широм централног Израела јуче су се огласиле сирене, а Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је једна ракета испаљена из Јемена, а да их је око 90 испаљено из Либана у правцу Израела.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала