„Луда глава“ – с разлогом /видео/

Беноа Пер, контроверзни француски тенисер, оправдао је надимак „луде главе“ на мечу против Јозефа Ковалика на турниру у Гштад у Швајцарској.
Sputnik
Пер, тренутно 49. тенисер света, претходних месеци налази се константно у центру пажње због неспортских потеза на терена.
Пре две недеље тражио је да на терен уђе физиотерапеут, а све би било у реду да то није урадио усред гема и да на семафору није било 6:3, 6:4, 5:0 за Дијега Шварцмана.
Човек који је замрзео тенис /видео/
Олимпијски комитет Француске суспендовао га је и удаљио из националног тима, критиковао га је и Доминик Тима, док је Француз ударио на АТП рекавши да је тенис постала безукусна професија.
Последњи у низу случај је када је бацио флашицу воде на шљаку и том приликом створио бару.
Стално је Француз у улози негативца, али овога пута представио се јавности у другачијем светлу. Оправдао је епитет „луде главе“, али не због неспортског потеза, већ јако луцидног који је дигао публику на ноге.
Пер је изашо на мрежу, одиграо волеј и тако „исекао“ лоптицу да је она прво пала у противничко поље, а потом се вратила у његово.
Ковалик је покушао да стигне до лоптице, али она је примила такав фелш да није имао никакву шансу.
Пер је несумњиво један од најталентованијих тенисера на АТП туру, али глава га спречава да игра константно на озбиљном нивоу.
Човек који је замрзео тенис /видео/
Резултат је био 6:3, 6:4, 5:0... А, онда – скандал! /видео/
„Луди“ тенисер отворио душу: „Нисам могао да устанем из кревета“
Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/
Контроверзни Француз ударио на АТП: Тенис је постао безукусна професија
„Луди“ тенисер отворио душу: „Нисам могао да устанем из кревета“
Коментар