Она на свом налогу на Инстаграму наводи да су намирнице богате цинком и селеном важан део исхране. То укључује рибу и морске плодове, јаја, интегралне житарице, махунарке и месо. А посебно истиче да је важно уносити гвожђе кроз месо јер се оно апсорбује 10 пута боље из намирница животињског порекла.
Нутрициониста такође скреће пажњу на витамине група Б, Ц и Д. У неопходне здраве производе спадају и паприка, броколи и карфиол.
Коначно, телу су потребне омега-3 масне киселине, коју, поред рибе, обилно садрже и семенке и биљна уља.
Списак нутритијената и намирница које др Тимошенко препоручује за јак имунитет:
Цинк: риба, џигерица, месо, махунарке, интегралне житарице, пшеничне мекиње
Селен: риба, морски плодови, џигерица, јаја, тврда пшеница
Гвожђе: џигерица, месо
Витамин Д: риба, јетра бакалара, јаја, путер
Витамин Ц: киви, зачинско биље, паприка, броколи, карфиол
Витамини групе Б: интегралне житарице, месо, џигерица, јаја, поврће
Омега-3: риба, биљна уља, семенке.