Често се помињу корисна својства белог лука, али се изостављају корисна својства његове љуске, која су чудотворна. За разлику од изгледа, љуске белог лука нису бескорисне, пуне су хранљивих материја и здравих минерала.
Најкориснија супстанца белог лука је алицин, који уз сулфонске киселине спречава развој канцера и накупљање лошег холестерола. Сто грама белог лука покрива половину дневних потреба за алицином, а особе са кардиоваскуларним обољењима треба да једу један чен. Поред тога, бели лук садржи аминокиселину која је одговорна за повећање потенције, пише руски портал Бел новости, преноси пољски Спутњик.
Како да употребимо љуске
Могу се додати у чорбу, на пример, да јој дају више укуса.
Могу се додати и у сосове, поврће, варива и друга јела у кухињи.
Савршени су за печење хлеба: љуске осушимо у рерни, самељемо у прах и додамо у брашно. Као резултат добијамо свеже печен, ароматичан и веома укусан хлеб.
Љуске белог лука се могу додати и печеном месу или риби и тако побољшати укус јела.