ДРУШТВО

Не бацајте љуске од белог лука, оне су чудотворне

Љуске од белог лука, када га ољуштимо, углавном бацамо. Нажалост, ово је велика грешка. Љуске белог лука се могу користити на много начина.
Sputnik
Често се помињу корисна својства белог лука, али се изостављају корисна својства његове љуске, која су чудотворна. За разлику од изгледа, љуске белог лука нису бескорисне, пуне су хранљивих материја и здравих минерала.
Најкориснија супстанца белог лука је алицин, који уз сулфонске киселине спречава развој канцера и накупљање лошег холестерола. Сто грама белог лука покрива половину дневних потреба за алицином, а особе са кардиоваскуларним обољењима треба да једу један чен. Поред тога, бели лук садржи аминокиселину која је одговорна за повећање потенције, пише руски портал Бел новости, преноси пољски Спутњик.

Како да употребимо љуске

Могу се додати у чорбу, на пример, да јој дају више укуса.
Могу се додати и у сосове, поврће, варива и друга јела у кухињи.
Савршени су за печење хлеба: љуске осушимо у рерни, самељемо у прах и додамо у брашно. Као резултат добијамо свеже печен, ароматичан и веома укусан хлеб.
Љуске белог лука се могу додати и печеном месу или риби и тако побољшати укус јела.
ДРУШТВО
Шта се дешава у организму, ако се бели лук конзумира сваки дан
ДРУШТВО
Једноставан напитак од белог лука регенерише организам за седам дана
РУСИЈА
Руски нутрициониста открива ко не сме да једе црни лук
Коментар