https://sputnikportal.rs/20220215/ne-bacajte-ljuske-od-belog-luka-one-su-cudotvorne-1134343301.html
Не бацајте љуске од белог лука, оне су чудотворне
Не бацајте љуске од белог лука, оне су чудотворне
Sputnik Србија
Љуске од белог лука, када га ољуштимо, углавном бацамо. Нажалост, ово је велика грешка. Љуске белог лука се могу користити на много начина. 15.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-15T12:29+0100
2022-02-15T12:29+0100
2022-02-15T12:29+0100
друштво
друштво
стил живота
здравље
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0e/1134343306_0:96:1921:1176_1920x0_80_0_0_3a62532a51fcc497741c7d63a6ceb3a9.jpg
Често се помињу корисна својства белог лука, али се изостављају корисна својства његове љуске, која су чудотворна. За разлику од изгледа, љуске белог лука нису бескорисне, пуне су хранљивих материја и здравих минерала. Најкориснија супстанца белог лука је алицин, који уз сулфонске киселине спречава развој канцера и накупљање лошег холестерола. Сто грама белог лука покрива половину дневних потреба за алицином, а особе са кардиоваскуларним обољењима треба да једу један чен. Поред тога, бели лук садржи аминокиселину која је одговорна за повећање потенције, пише руски портал Бел новости, преноси пољски Спутњик.Како да употребимо љуске
https://sputnikportal.rs/20210905/sta-se-desava-u-organizmu-ako-se-beli-luk-konzumira-svaki-dan-1129431865.html
https://sputnikportal.rs/20220205/jednostavan-napitak-od-belog-luka-regenerise-organizam-za-sedam-dana-1134020188.html
https://sputnikportal.rs/20210907/ruski-nutricionista-otkriva-ko-ne-sme-da-jede-crni-luk-1129617546.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/0e/1134343306_112:0:1807:1271_1920x0_80_0_0_713f957c0e5767c92b6578ac160a5c20.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, здравље, магазин
друштво, стил живота, здравље, магазин
Не бацајте љуске од белог лука, оне су чудотворне
Љуске од белог лука, када га ољуштимо, углавном бацамо. Нажалост, ово је велика грешка. Љуске белог лука се могу користити на много начина.
Често се помињу корисна својства белог лука, али се изостављају корисна својства његове љуске, која су чудотворна. За разлику од изгледа, љуске белог лука нису бескорисне, пуне су хранљивих материја и здравих минерала.
Најкориснија супстанца белог лука је
алицин, који уз сулфонске киселине спречава развој канцера и
накупљање лошег холестерола. Сто грама белог лука покрива половину дневних потреба за алицином, а особе са кардиоваскуларним обољењима треба да једу један чен. Поред тога, бели лук садржи аминокиселину која је одговорна за повећање потенције, пише руски портал Бел новости,
преноси пољски Спутњик.
Могу се додати у чорбу, на пример, да јој дају више укуса.
Могу се додати и у сосове, поврће, варива и друга јела у кухињи.
Савршени су за печење хлеба: љуске осушимо у рерни, самељемо у прах и додамо у брашно. Као резултат добијамо свеже печен, ароматичан и веома укусан хлеб.
Љуске белог лука се могу додати и печеном месу или риби и тако побољшати укус јела.