ДРУШТВО

Кад чујете чему служе петељке од паприка, никада их више нећете бацати

Паприка је савршена за скоро све што вам падне на памет да скувате. Одличне су печене, напуњене, или у ајвару… али ни петељке нису за бацање.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Када припремате паприке вероватно је прво што урадите да баците петељке. А то је велика грешка јер тако себи ускраћујете додатно уживање у јелу.
Наиме, уместо да их баците, ставите их у кесу и „спакујте“ у замрзивач. Када прође лето и сезона паприка, то не значи да ћете се одрећи њиховог чаробног укуса.
Да бисте зими обогатили свако јело, извадите петељке из замрзивача и убаците их у храну коју спремате. Користе се као зачин и могу да се додају у супу, варива, месо.
Петељке потом из готовог јела обавезно извадите и баците.
Било који оброк припремљен од овако необичног зачина биће много укуснији и ароматичнији, пренела је „Крстарица“.
ДРУШТВО
Грешке које често правимо током припреме јела
РУСИЈА
Руски лекар препоручује универзални производ за људе са слабим срцем
Које поврће јести сирово, које је боље када је обрађено, а које је "краљ поврћа"
Коментар