СПОРТ

Зашто Руси купују српске „легионаре"?

За кратко време тројица српских фудбалера реализовали су трансфере у Русију. Милану Гајићу (ЦСКА) и Михајлу Бањцу (Карснодар) придружиће се везиста Партизана Саша Здјелар који ће такође задужити опрему Армејаца из Москве. Зашто Руси купују Србе – одговор је врло лак.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руски клубови се полако, али сигурно окрећу нашој Суперлиги у потрази за појачањима, свесни суженог простора за маневар због ситуације у Украјини, а Андреј Червиченко, бивши председник московског Спартака, каже да је то све некако и очекивано.
„Мислим да је прилично логично да руски клубови сада обрате пажњу на српско тржиште. Ако већ узимамо легионаре, хајде да пробамо са онима који су нам ближи духом“, сматра Червиченко.
Фудбалери Црвене звезде Милан Гајић и Ел Фарду Бен
Довођење српских играча види и као прилику за зараду.
„Српско тржиште је увек обећавало, многи Срби су играли у најјачим европским шампионатима. Наравно, када говоримо о суперзвездама они сањају Милан, Барселону, Бајерн, енглеске клубове. Али док их највећи не открију – врло су нам доступни. Можемо да им обезбедимо да овде процветају“, тврди Андреј и додаје:
„Српски клубови најчешће развију талента и продају га. А како није увек могуће одмах их продати врхунском клубу то можемо да радимо преко Русије.“
Српски менаџер Бојан „Панчо“ Остојић нема дилему да ће Саша Здјелар успети у Москви.
„Здјелар је паметан везиста. Ниво фудбала који приказује омогућава му да се квалитетно брани, истовремено и да буде креативан. Сашине карактеристике одговарају стилу ЦСKА. Сигуран сам да му прилагођавање на нову средину неће бити потребно. Одмах ће почети да игра“, сматра Остојић, кога су руски новинари контактирали у намери да се распитају о Саши.
Фудбалер Партизана Саша Здјелар
Претходно је у ЦСКА стигао Милан Гајић по истеку уговора са Црвеном звездом, док ће Армејци платити Партизану 500.000 евра.
„Знам да је имао понуде из пет најјачих лига Европе. Размишљао је о њима, али су по свему судећи услови ЦСKА били најубедљивији. Русија може Здјелару да буде одскочна даска, да са две или три сезоне одатле оде у неко јаче такмичење“, проценио је Остојић.
СПОРТ
Бразилац срећан што је срео „Лудака“ – и све научио од њега
СПОРТ
„Издајник, моментално бих га избацио“
Коментар