- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто Руси купују српске „легионаре"?

© AP Photo / Darko VojinovicЏејмс Овен и Саша Здјелар у акцији
Џејмс Овен и Саша Здјелар у акцији - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
За кратко време тројица српских фудбалера реализовали су трансфере у Русију. Милану Гајићу (ЦСКА) и Михајлу Бањцу (Карснодар) придружиће се везиста Партизана Саша Здјелар који ће такође задужити опрему Армејаца из Москве. Зашто Руси купују Србе – одговор је врло лак.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руски клубови се полако, али сигурно окрећу нашој Суперлиги у потрази за појачањима, свесни суженог простора за маневар због ситуације у Украјини, а Андреј Червиченко, бивши председник московског Спартака, каже да је то све некако и очекивано.
„Мислим да је прилично логично да руски клубови сада обрате пажњу на српско тржиште. Ако већ узимамо легионаре, хајде да пробамо са онима који су нам ближи духом“, сматра Червиченко.
© AP Photo / Darko VojinovicФудбалери Црвене звезде Милан Гајић и Ел Фарду Бен
Фудбалери Црвене звезде Милан Гајић и Ел Фарду Бен - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Фудбалери Црвене звезде Милан Гајић и Ел Фарду Бен
Довођење српских играча види и као прилику за зараду.
„Српско тржиште је увек обећавало, многи Срби су играли у најјачим европским шампионатима. Наравно, када говоримо о суперзвездама они сањају Милан, Барселону, Бајерн, енглеске клубове. Али док их највећи не открију – врло су нам доступни. Можемо да им обезбедимо да овде процветају“, тврди Андреј и додаје:
„Српски клубови најчешће развију талента и продају га. А како није увек могуће одмах их продати врхунском клубу то можемо да радимо преко Русије.“
Српски менаџер Бојан „Панчо“ Остојић нема дилему да ће Саша Здјелар успети у Москви.
„Здјелар је паметан везиста. Ниво фудбала који приказује омогућава му да се квалитетно брани, истовремено и да буде креативан. Сашине карактеристике одговарају стилу ЦСKА. Сигуран сам да му прилагођавање на нову средину неће бити потребно. Одмах ће почети да игра“, сматра Остојић, кога су руски новинари контактирали у намери да се распитају о Саши.
© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Партизана Саша Здјелар
Фудбалер Партизана Саша Здјелар  - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Фудбалер Партизана Саша Здјелар
Претходно је у ЦСКА стигао Милан Гајић по истеку уговора са Црвеном звездом, док ће Армејци платити Партизану 500.000 евра.
„Знам да је имао понуде из пет најјачих лига Европе. Размишљао је о њима, али су по свему судећи услови ЦСKА били најубедљивији. Русија може Здјелару да буде одскочна даска, да са две или три сезоне одатле оде у неко јаче такмичење“, проценио је Остојић.
Рафиња, нападач Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СПОРТ
Бразилац срећан што је срео „Лудака“ – и све научио од њега
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СПОРТ
„Издајник, моментално бих га избацио“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала