СПОРТ

Русија је одахнула због младог Сергеја – „Видимо се на терену"

Сергеј Пињајев (17), млади везиста Крила Совјетов, осећа се боље, потврдио је руским медијима доктор клуба из Самаре Кури Чачаев. Талентовани фудбалер је из Самаре пребачен у Санкт Петербург, затим и у Москву где ће га лечити конзервативном методом.
Sputnik
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Лекари су претходно младом 17-годишњем везном фудбалеру дијагностификовали спонатни колапс (пнеумоторакс) левог плућног крила.

„Током испитивања, Сергеј је подвргнут ЦТ скенеру. Резултате ће погледати још један конзилијум лекара. У сваком случају, Сергеј се осећа врло добро“, потврдио је Чачаев средином прошле недеље.

Пнеумоторакс је, иначе, патолошко акумулирање ваздуха у простору за течност око плућа, које доводи до проблема у размени гасова током дисања. У неким ситуацијама, пнеумоторакс доводи и до недостатка кисеоника и снижавања крвног притиска, а ако се не лечи, може да изазове срчани удар.
СПОРТ
Русија у страху због Сергеја: „Вратићу се још јачи!“
У међувремену, млади фудбалер је боравио на испитивањима и у Самари, али и на Институту здравља Руске Федерације у Санкт Петербургу.

„После бројних консултација квалификованих домаћих и страних специјалиста, одлучено је да Сергеју буде препоручена конзервативна метода лечења, без операције. Период опоравка трајаће око месец и по дана, а прве две недеље провешће на лечењу у Москви", објаснио је Чачаев.

У име клуба Крила Совјетов лекар се захвалио гувернеру региона Самаре Дмитрију Азарову за велику помоћ у збрињавању Пињајева, као и Дмитрију Игоревичу који се побринуо да све буде одрађено професионално.
„Сергеј, видимо се опет на фудбалском терену", поручио је Чачаев.
Сергеј Пињајев је поникао у ФК Чертаново, а 2017. је боравио у фудбалској академији Манчестер јунајтеда. Од лета 2021. је члан клуба из Самаре, а за то време је одиграо 31 меч и забележио четири гола и три асистенције.
Био је и репрезентативац Русије у свим млађим категоријама.
СПОРТ
Навијачи Фенербахчеа скандирали Путину /видео/
СПОРТ
Ова глава луда побиће се свуда – и никада неће дати на себе /видео/
Коментар